5×1000 meter löpning

Sprang i vanlig ordning i min löparryggsäck the Explorer från Wilja Labs.

Har idag försökt springa lite fortare än vad jag gjort tidigare i år och försökte intala mig att ”idag är jag fan bäst” och tyckte det gick bra även om än lite ovant. Jag mötte upp min skånekollegan Viktor Asking och även min sambo var med när vi började med löpskolning. Sen körde jag och Viktor 4×1000 meter med omkring två minuters vila, sen körde jag själv en extra så fick ihop fem tusenmeterintervaller, det tycker jag är lagom när man inte sprungit så mycket på hårt underlag, man ska vara försiktigt. Känslan var egentligen inget vidare, mätt från frukosten och allmän slö, var bara jobbigt med uppvärmningen i 5 min/km tempo. Under intervallerna hade jag som mål att klara sub 3:20 minuter, det lyckades jag med och hade 3:16 minuter i snitt, det är det näst bästa jag gjort, jag hade 3:14 min i snitt när jag körde i juni 2016. Även nöjd med mina skor Hoka Clifton, även om man blev trött så kändes det inte alltför mycket i musklerna, förutom mjölksyran. Jag hade lite låg puls idag men genomförde intervallerna på ett bra och jämnt sätt. Nedan är tid och snittpuls:

  • Tid: 3:16 min – Snittpuls: 163 (85 %)
  • Tid: 3:19 min – Snittpuls: 164 (86 %)
  • Tid: 3:16 min – Snittpuls: 167 (87 %)
  • Tid: 3:17 min – Snittpuls: 170 (88 %)
  • Tid: 3:12 min – Snittpuls: 173 (89 %)

Detta blev dagens enda pass och veckans sista. Totalt skramlade jag ihop sex timmars träning den här veckan, få vara så ett tag nu när jag jobbar mycket, har ändå inga tävlingar att göra den närmsta tiden. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *