5 km trail och Ryder Cup

14247901_10153641772906707_1931135392_o

Lyckades få till en liten tur i mina löpskor denna fina höstdag. Fem kilometer på 50 minuter, inget enormt tempo direkt. Faktum är att min promenad i förgår på samma skog/berg nästan hade samma tempo som idag när jag ”sprang”. Man fick se upp idag att ingen som gick promenad gick förbi mig. Snittpulsen landade på 117 och plockade 200 höjdmeter. Lunkade runt på Frösöberget och tidigare gånger jag har sprungit där har jag legat på 6:30-6:45 min/km tempo och idag alltså på 10 min/km. Något lägre puls än vad jag brukar när jag springer lugnt i kupering som idag men ändå långt efter än förut. Har även kört 15 minuter Auklandstyrka idag, det märktes det var ett tag sen man använde magmusklerna.

Resterande kväll kommer spenderas framför Tv:n då Ryder Cup avgörs. Denna golftävling är en av de största evenemangen som finns inom idrotten så mäktigt att följa sista dagens spel. Ryder Cup spelas vartannat år mellan ett europeiskt- och ett amerikansk lag. Förra gången den spelades så var det på Gleneagles i Skottland 2014, samma plats har även varit värd för ett G8 möte en gång i tiden. Jag och min gymnasieklass var på Gleneagles april 2010 på studiebesök. Redan då stängde de av banan för preparering inför Ryder Cup 2014, snacka om att förberedda sig. Där har FIS lite av att lära sig av. För er som inte vet var FIS står för så är det internationella skidförbundet eller som vi numera kallar det, Fuck Internationella Skidbakåtsträvare.

Har aldrig sätt en Ryder Cup match live någon gång men det hade jag velat göra någon gång i framtiden. Har däremot sett damernas motsvarighet som heter Solheim Cup vid två tillfällen när de avgjordes på Barsebäck 2003 respektive Halmstad 2007. Var mäktigt att få uppleva dessa evenemang, speciellt när svensk damgolf var som bäst då med Sveriges bästa kvinnliga idrottare genom tiderna Annika Sörenstam i spetsen. Hur det ska gå ikväll/i natt för herrarna återstå och se. Kanske de lyckas göra som för fyra år sedan då de vände ett hopplöst läge likt Sverige gjorde i fotboll mot Tyskland när de hämtade upp 4-0 till 4-4.

Undret i Medinah som det kallades för fyra år sedan får gärna upprepas för Henrik Stensons Europa.

Go Europe

Henrik Stenson in action

Henrik Stenson in action

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *