5 h skidåkning varav 80 minuter tröskel

Slog till denna tisdag med en full hand, d.v.s. fem timmars träning all den tiden på längdskidor. Jag började förmiddagen men att köra ett långt tröskelpass på 80 minuter där jag hade följe med göteborgarna Carl Olander och Andreas Viker i knappt fem minuter, sen hade jag bara 75 minuter kvar att åka själv. Efter en halvtimme var jag ganska less, då hade jag 50 minuter kvar. Även om känslan inte var den bästa så blev det ett bra genomförande, ganska jämt tempo rakt igenom och likaså pulsen även om den var aning låg. Jag tyckte det var lite bökigt att få bra flyt i åkningen även om förhållandena var bra med tanke på senaste dagens mildväder. Siffror från tröskeldraget:

  • Tid: 1:19:52 km
  • Distans: 26,98 km
  • Snittfart: 20,3 km/h
  • Snittpuls: 157 (80 %)
  • Maxpuls: 166 (86 %)
  • Höjdmeter: 852 m

Eftersom det var så roligt att åka skidor på förmiddagen så gav jag mig ut igen på eftermiddagen, denna gång tre timmar klassiskt och kom endast 33 kilometer i sugföret. Det började nämligen snöa precis jag skulle åka och kort in passet så kräksnöade och sen lite lugnare snöfall sista timmen. Detta gjorde att man fick diagonala nerför på mina skinskidor mellan timme ett och två. Sista timmen var okej, då var det fler än jag som var ute och åkte. 116 (60 %) hade jag i  snittpuls men var lite mör sista kvarten. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *