4×6 minuter löpbandsintervaller

Idag blev det intervaller på löpband och hade sällskap av Konrad Myhr och sen kom också Offerdals legendaren Mattias Bångman. Vi körde olika upplägg men min plan var att köra 6×4 minuter men fick storhetsvansinne och överskattade min förmåga redan på första intervallen så skippade sista två för att överhuvudtaget överleva. Jag körde först två intervaller med lutningen på 10 %, hade hastighet på 13,8 på första men fick backa rejält på andra intervallen och hade då någonstans mellan 13-13,8 km/h och kanske 13,4 km/h i snitt. Körde sedan två drag, även dessa fyra minuter långa men en lutning på 5 %. Hastigheten var 15 km/h men den andra intervallen på den lutningen hade jag en hastighet någonstans mellan 14,8-15,5 km/h. Snittpulsen var god för vara mig, 167 (87 %) – 172 (89 %) – 171 (89 %) – 174 (90 %), maxpuls på 186 (96 %). Kunde haft högre snittpuls men disponerade krafterna dåligt men fick ändå ett bra pass som jag tar med mig. Annars såg både Konrad och Bångman oberörda ut på sina pass trots det gick snabbt, själv så var man dödstrött, när de blir äldre så förstår dem.

På kvällen så körde jag ett pass till, inte varje dag jag kör dubbelpass men hade tid så det blev nästan två timmar och 32 kilometer på rullskidbanan med Konrad. 556 höjdmeter och en snittpuls på 133 (68 %) blev det på mina Swenor 4:or som anses vara långsammare än Elpex 4:or, däremot gick Konrads Swix 3:or som mina Swenor 4:or.  


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *