4x tröskel runt Lillsjön

Veckans sista och dagens enda träningspass blev fyra varv runt Lillsjön i tröskelfart, ett av mina bättre löppass på hård och flackt underlag skulle jag tro. Sprang samma upplägg 1:a maj i år, men då hårdare än idag. Dagens intervaller kändes helt klart kontrollerade utan att gå över tröskel. Kände mig pigg redan på uppvärmningen ditt, trots jobb på golfbanan från kl: 4:30 och en sen frukost som kom lite för nära inpå intervallpasset. Med på passet hade jag Therese, som följde med på cykel i tre av fyra intervaller. Ett varv runt Lillsjön är 2,56 kilometer och beskedliga nio höjdmeter på grus och asfaltvägar. Dessa tider, snittempo och snittpuls fick jag:

  • Tid: 9:12 min – Snittfart: 3:34 km/min – Snittpuls: 159 (82 %)
  • Tid: 9:00 min – Snittfart: 3:31 km/min – Snittpuls: 164 (85 %)
  • Tid: 9:07 min – Snittfart: 3:33 km/min – Snittpuls: 164 (85 %)
  • Tid: 9:00 min – Snittfart: 3:31 km/min – Snittpuls: 166 (86 %)

Intervall 1 och 3 var motsols och brukar gå långsammare så inget konstigt med att det skiljde lite i tid. Dessutom ville jag vara lite återhållsam på första intervallen och är överlag mycket nöjd över genomförandet. Ska bara försöka lära mig springa kontrollerat i 3:20 min/km tempo framöver också, samt få till löpsteget när jag är riktigt trött. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *