4x löpintervaller runt Lillsjön

Gopron laddade ur så få bjuda på min pulskurva under dagens intervallpass.

Började det här nya träningsåret med att köra dubbelpass, lugn skejt på förmiddagen med Carina i 1:45 timmar och på eftermiddagen blev det ett hårt intervallpass runt Lillsjön. Upplägget blev uppvärmning (2,2 km) ditt och sen löpskolning i fem minuter innan jag brände av 4x 2,56 kilometer (9 höjdmeter) med två minuter vila emellan. Första intervallen var seg men kom in i den allteftersom och blev förvånad att jag nästan sprang på nio minuter blankt, tanken var att de två första skulle vara mer tröskel och sen bränna på de sista två. Utfallet blev att jag sprang jämnt men pulsen skvallrade om att sista två var jobbigast, och det var de också kan jag tillägga. Det var riktigt trötta ben under sista två intervallerna ingen vidare tryck alls, och jag har alltid haft problem att springa under 3:30 min/km tempo, medan 3:40 min/km tempo kan jag harva på länge utan större ansträngning. Ofta åtminstone, inte alltid. Nedan övriga siffror från intervallpasset:

  1. Tid: 9:01 min – Snittpuls: 167 (87 %)
  2. Tid: 9:11 min – Snittpuls: 171 (88 %)
  3. Tid: 9:06 min – Snittpuls: 174 (90 %)
  4. Tid: 9:06 min – Snittpuls: 175 (90 %)

När jag sprang hemåt så började jag få lite kramp i framsida lår, tror jag kan känna av den muskeln även imorgon. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *