4:a i WC- testet

Blev en 4:e plats i år igen  uppför Hovfjället på skate. Drygt 7 km och 390 höjdmeter på 22 minuter, ett smärtsamt helvete. Konkurrensen detta år var hårdare än förra året, så jag är nöjd. Lite bittert att bli 4:a igen och missa pallen, men har duktiga meriterade åkare bakom mig med massor av SM- och VM medaljer på rullskidor. Längd.se beskriver min prestation i deras inlägg väl och vilka duktiga åkare man hade bakom sig. Var dock en bit bakom topp tre trion Robin Norum, hemmaåkarna Bill Impola och Oscar Persson som åker för arrangörsklubben SK Bore.

Resultat

Härliga Skåne gänget, idag var det bara jag, Oskar och Freya som åkte. Freya tog pallplats trots hon knappt har åkt skate, starkt gjort!

Härliga Skåne gänget, idag var det bara jag, Oskar och Freya som åkte. Freya tog pallplats trots hon knappt har åkt skate, starkt gjort!

Dagens lopp var med individuell start, där jag startade näst sist och hade  åkare framför mig som jag kunde se och jaga, det gillade jag. Hade endast Tom Fahlén som startade bakom mig och slog mig ifjor men funderade inte så mycket om han skulle komma ikapp eller inte, varken innan eller under loppet. Startade 30 sekunder efter Måns Sunesson som i många lopp i vinter har startat efter mig och alltid kommit ikapp och förbi. Denna gång lyckades jag startade ungefär lika snabbt som honom fram tills den ”riktiga” stigningen började efter ca: 1,5 km. Sen började jag plocka i den konstant långa jobbiga branta första delen av backen. Kändes bra men tror jag gick lite väl hårt i den backen, körde på 3:ans växel hela tiden där, men började bli stum och tappade lite i tekniken. Kom om Måns och bara fortsatte att ha fokus på nästa rygg. Visste ju att hur trött jag än är kommer jag närmare de framförvarande hela tiden, trots sista 2/3 delarna kändes segt, något annat vore ju konstigt. Den hårda körningen i första branten gjorde att det tog lång tid att ta in avståndet till hemmaåkaren Johannes Ringsby. Började också köra lite växel två men gick snabbt över till 3:an igen då jag kände mig både långsammare och samtidigt blev tröttare och stummare. Kom ikapp Ringsby och Emil Folkesson ungefär samtidigt. Skönt men svårt att åka utför i de två korta utförslöporna det faktiskt var på slutet.Krigade på sista biten in trots det kändes nästan omöjligt att ta sig fram. Kom i mål och la mig i ett dike och fick höra att jag kom in på placering 4:a, tänkte först ”inte i år igen”  men samtidigt väldig nöjd över prestationen.

Backrace på rullskidor är min grej och denna backen upp till Hovfjället passar mig annars bra, långa branta ihållande stigningar blandad med lite flackare, där jag kunde tryck på 4:ans växel. Känner samtidigt att det finns mycket att lära sig i tekniken även uppför. Är stark uppför p.g.a. eller tack vare min goda syreupptagningsförmåga. Fick mycket beröm av förbundskaptenerna Johan och Martin, och fick analysera om mitt lopp och prata lite, skoj! Det här lovar gott för framtiden, bara jobba på mina svaga bitar om det ska bli något rullskidlandslag i framöver.

Sträcka: 7,16 km

Snitthastighet: 18,9 km/h

Tempo: 3:11 min/km

Maxpuls: 190 (98 %)

Snittpuls: 180 (93 %)

2 tankar kring ”4:a i WC- testet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *