45 km skejt + 25 km löpning

Lyckades skramla ihop närmare fem timmars 70 kilometer träning denna onsdag. Jag började med att skejta i 2:55 timmar, nypistat och fint idag igen men solen och plusgraderna gjorde det lite löst och sugande allt eftersom, vilket gjorde detta pass blev en mer mental kamp. Var bra mosig efter dryg halva passet men funkade bättre sista timmen. 45,3 kilometer, 1283 höjdmeter och 124 (64 %) blev snittpulsen under detta pass. 

På eftermiddagen var jag seg och lyckades sova en halvtimme, det behövde man. Tanken var att springa 25 kilometer på två timmar med snittpuls runt 135 (70%), och så blev det sånär att jag var ute i 1:59:58 timmar, inom felmarginalen tycker jag. Pulsbandet ballade ur stundtals men tror snittpulsen landade på 135 (70 %) ungefär och jag tog 273 höjdmeter och underlaget var i princip uteslutande asfalt, även om det var saftigt med grus här och där men på vissa håll var det sopat och fint. Rundan jag sprang var ut på Frösön, upp till Mjälle och runt Frösöberget, sen ner till stan och vidare till Lugnvik, för att sedan styra uppåt mot och förbi skidstadion, sen upp till Körfältet och Lillänge. Sedan var det raka vägen hem för soffläge resten av dagen. Känslan i Hokaskorna är fortsatt bra, kändes likadant under hela passet men lite krokig sista 20 minuterna samtidigt det började regna. Få själv skylla mig då jag kom ut 20 minuter senare än planerat. Imorgon väntar träning igen om än lite mindre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *