3xLillsjön tröskel med kass känsla

Från ett pass tidigare i höst.

Vissa pass bli bra och vissa blir dåliga, idag blev dagens huvudpass dåligt på så sätt att jag sprang förjävlig dåligt rent ut sagt, däremot var passet bra i den synpunkten att jag höll i den intensiteten som var tänkt, d.v.s. tröskel. Tanken var att springa 2×5 km men det blev tre varv (7,7 km) runt Lillsjön då det kändes tungt och långsamt men inga känningar i några vader utan allmänt långsam var jag. Siffror:

  • Tid: 30:08 min
  • Distans: 7,7 km
  • Snittfart: 3:54 min/km
  • Snittpuls: 170 (88 %)
  • Maxpuls: 176 (91 %)
  • Höjdmeter: 30 m

Bra puls idag, min tröskelpuls ligger mellan 167-174 (87-90 %) så det skötte jag mig bra, men eftersom jag hade 36 minuter på milen (för två månader sedan) och en snittpuls lägre idag (då 166 (86 %) så var dagens insats inte mycket att hänga upp i julgranen, hade faktiskt högre snittpuls idag än då, fast tempot var 18 sekunder långsammare per kilometer, grotesk stor skillnad. Då var det visserligen på bana men idag var det lättsprunget och inte många höjdmeter direkt och det var på samma ställe jag sprang snabbare A2- intervaller två dagar innan Lidingöloppet för snart tre veckor sedan. 

Tur då att rullskidåkningen känns bättre, bra det då skidsäsongen drar igång snart och löpsäsongen egentligen är slut. Blev en dryg timme på 3:or klassiskt på rullskidbanan, snittfarten blev 18 km/h och snittpulsen 131 (68 %) och 300 höjdmeter denna fina höstdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *