2:a i totalen av STC- touren 2021

Blev 2:a på dagens sista deltävling i STC- touren, vilket också blev slutresultatet i totalen av årets upplaga av STC- tour. Dagens tävling gick från badhusparken upp på toppen av slalombacken Ladängen, namnet till detta var det korta namnet STC TOUR Àr functional run Storsjön – Frösötoppen. Tog ungefär lika långt som det tog att säga det. 

Resultat

Efter 20 minuter uppvärmning med fem minuters tröskeldrag + två korta stegringslopp så var det dags att ge sig av från Badhusparken i Östersund. I närmare 1,5 kilometer i början av banan så var det platt, sen blandad uppför till Lövstabadet, och efter det jättemycket mer uppför. 

Tidigt över bron till Frösön så bildade jag, Erik Melin Söderström, Adam Gillman en tättrio efter att Joacim Lantz stack direkt. Det var bra för mig för det var nämligen motvind så det gjorde inte så mycket. Kort därpå så splittrades vi alla tre men var bara någon sekund efter Gillman efter en kilometer. Passerade 3:14 minuter och det kändes kontrollerat, snabbt men låg inte på rött för jag ville ju ha krafter uppför på slutet. Det gjorde inte så mycket att Gillman fick en lucka på mig, inget jag stressade upp mig direkt och än mindre när första backen kom och jag ganska snabbt kom ikapp och även förbi. Gick om direkt för kunna ligga förre men så fort det planade ut så stack Gillman igen och jag tappade några sekunder men i det långa motlutet längs vägen förbi Ica Nära så kom jag sakta men säkert ikapp igen. Valde att kliva om efter en kort stund men försökte hålla mitt tempo även när det planade ut vid Lövstabadet. På så sätt kom jag först in i backen som sedan nästan var konstant upp till Ladängens topp. 

 

Vi var ungefär drygt 20 sekunder efter Lantz när vi sprang upp förbi Lövstabadet. Jag gick direkt hårt uppför när det blev brantare och underlaget gick från asfalt till gräs så fick jag en lucka efter en kort stund. Jag kände mig själv sliten och inte helt säker om taktiken var 100% rätt men efter vi korsat en väg och sen kommit till Ladängen så kändes det stabilt och jag blickade framåt mot första platsen. Kom närmare men inte riktigt tillräckligt nära för känna att jag kunde sprinta ikapp men gör i det hela en bra forcering i den 800 meter långa stigningen från Lövstabadet upp till Ladängen, snittlutning 12,6%. Jag var visserligen 16 sekunder från min snabbaste tid uppför där men med tanke på att man var redigt trött när man kom till backen så var det bra gjort ändå tycker jag. Tog in tio sekunder på Lantz och fick 40 sekunder ner till Gillman tillslut. Det var även så ordningen blev i totalen med. Lite data att visa:

  • Tid: 14:40 min
  • Distans: 3,69 km
  • Snittempo: 3:58 min/km
  • Snittpuls: 174 (90%)
  • Maxpuls: 184 (95%)
  • Höjdmeter: 168 m

Bilder


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *