1350 höjdmeter, fotografering och bragdguldet

15369611_10153857995316707_1490813670_o

Foto: Anette Modin

Ännu en dag till ända och det har varit fullbokat nästan hela dagen. Började med två timmar lugn skate med Zebastian på morgonen, 650 höjdmeter och 32 kilometer hanns det med. Direkt efteråt åkte vi iväg och det blev fotografering. Svettig och utan smink men det hela blev bra ändå.

På eftermiddagen for jag ut till Östersund Skidstadion igen, denna gång själv. Körde ett liknade pass som sist med väldigt korta intervaller i klassiskt stil. Denna gång var känslan bättre och man hostade varken blod eller fick näsblod, dock hade jag lite lägre puls än sist men kände mig egentligen inte alls sliten. Tekniskt kändes det bättre än nånsin, dock vet jag inte riktigt hur jag är i min fysiska status. Har en bit kvar tror jag. Har åkt längdskidor i fem veckor i sträck nu. Det är mer än vad jag nånsin gjort i sträck på preparerande spår. Mars 2013 åkte jag hela månaden ut på hemmagjorda spår i Skåne, då hade jag ett skadad sidoledband vid knäet. Är ju något helt annat att åka på preparerade kuperade skidspår som håller världscupsstatus. I eftermiddag snurrade jag runt på just dessa världscupsbanor, gillar dem skarp. 1350 höjdmeter på knappt sex mil åkning blev det totalt idag. Föret idag var ganska snabbt. Hade vallat med klister och vill åka med vallade skidor när jag åker fort. Annars är Skintec ett väldigt bra alternativ som jag gärna åker på när jag åker distans. Hade sådär fäste men när man väl skulle köra fort så gick det bra att åka. Annars var vilan mellan intervallerna någonstans på 2-4 minuter, då åkte jag väldigt lugnt emellan intervallerna. Totalt lyckades jag med 14 intervaller som varade mellan 20-60 sekunder.

Siffror från passet:

  • Tid: 1:31:19 h
  • Distans: 24,3 km  
  • Snitthastighet: 16,0 km/h
  • Maxhastighet: 54,0 km/h
  • Snittpuls: 134 (69 %)
  • Maxpuls: 175 (90 %)
  • Höjdmeter: 694 m

Idag tilldelades Henrik Stenson bragdguldet, vilket jag personligen tyckte var kul. Dröjde dock inte länge innan feministerna höjde rösterna. De tyckte att Sarah Sjöström skulle ha det och hatade att Henrik fick det. Jag tycker det är synd att man inte unna en som gjort en fantastiskt bedrift och det är knappast hans fel att han fick det. Jag tycker man som svensk ska vara stolt över att det finns svenska idrottare som prestera fantastiska idrottsögonblick. Att ta OS- guld och slå världsrekord är en enorm prestation, så som Sjöström gjorde. Att vinna en major som första herrgolfaren i en tävling som funnits i över 150 år på det sättet som Stenson gjorde genom att utklassa alla andra och att mötta en av världens bästa golfspelare genomtiderna och de sista 20 åren som i sin tur spela sitt livs golf och ändå vinner Henrik Stenson är inget annat än en bragd.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *