12 mil denna veckan

Upploppet Lidingöloppet 2010.

Jag på upploppet Lidingöloppet 2010.

Har denna vecka lyckas skrapa ihop hela tolv mil av den extremt krävande motionsformen gång, eller vad vi kallar i folkmun, promenad. Så många mil har jag inte ens fått ihop i löpning sen hösten 2010, då tolv mil löpning var mer regel än undantag på den tiden. Var på den tiden en aning lättare än vad jag är nu också. 62 kilo vägde jag när jag sprang Lidingöloppet som 19- åring och blev 3:e bästa svensk junior i det loppet på tiden 2:09:45 timmar. Å andra sidan var jag klen i överkroppen och dunkade inte direkt iväg distanspass på 4:or med 20 km/h i snittfart.

Utöver veckans tolv mil så har jag även fått ihop två mil löpning i lugnt tempo. Idag blev det en tur runt Frösöberget i 6:30 min/km tempo på asfalt. 110 höjdmeter och en snittpuls på 125 blev det på dagens runda. Utöver veckans två mil i joggtempo har det blivit två styrkepass. Höstens bästa vecka rent träningsmässigt, inte mycket till världen men ändå på rätt håll. Hoppas få någon typ av besked nästa vecka om hur det blir närmsta tiden. Sex veckor kvar till Bruksvallspremiären.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *