10-8-6-4-2 min SkiErgintervaller + lugnare löpning

Tur man hade +watt i flaskan!

Lyxade till med dubbelpass idag, om än två korta. Fick äntligen en god nattsömn med över åtta timmars sömn, är en gladare och piggare Johannes när det blir det utfallet. Jag har idag haft ett förmiddagsmöte digitalt och kunde sedan köra ett lunchpass på SkiErg. Tanken är att jag till helgen ska köra SkiErgloppet som är ett virtuellt lopp över 5000 meter, tänkte att dagens insats skulle vara en liten fingervisning om vad jag kan dra för tid. Efter dagens insats så kan jag nog dra låga 18 minuter, blir det under så är det succé eftersom jag väger några kilo mindre nu än när jag drog på 17:58 minuter tidigare i vinter. 

Annars var dagens insats stabil och bra, har dragit 10-8-6-4-2 minuter med två minuters vila emellan några gånger tidigare, en gång lite bättre än idag men de övriga två gångerna så drog jag bättre idag än då. Dock så få man ha lite perspektiv att olika maskiner är olika kalibrerade o.s.v., dock försöker jag dra samma maskin när jag dra test. 

Efter fem minuters uppvärmning i 2 min/500m tempo och 126 (65 %) så började svettfesten. Jag hade målet att dra cirka 1 sekund/500m snabbare per intervall vilket man kan se på bilden nedan att så var fallet mer eller  mindre. Snittpulsen var följande:

 • 10 min – 159 (82 %) snittpuls
 • 8 min – 167 (87 %) snittpuls
 • 6 min – 174 (90 %) snittpuls
 • 4 min – 174 (90 %) snittpuls
 • 2 min – 173 (89 %) snittpuls

Hade 185 (95 %) i maxpuls och kom i övrigt upp i puls bra idag.

På kvällen så var jag och Therese ute på en liten tur, hon på cykel och jag i mina Hoka One Clifton. Kände mig helt utvilad i benen och lätt i steget på den flacka rundan. Det blev en dryg mil på knappa 47 minuter, 134 (69 %) i snittpuls. Avslutade med lite löpstyrka, körde dessa övningar:

 • 2x 10 diagonalhopp
 • 2x 10 enbenshopp/ben
 • 2x 10 skejthopp
 • 2x 10 Groddhopp
 • 2x 30 m högaknän
 • 2x 30 m hällkick 
 • 2x 30 m sträckta ben


Annars har man kunnat betat av många måsten idag, klippt gräset och äntligen sommarförvarat längdskidorna. Kan också säga att rullskidpremiären närmar sig! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *