10-8-6-4-2 min SkiErg

Vissa dagar är tuffare än andra, idag var en sådan dag då jag fick gräva djupt för orka genomföra dagens SkiErg- intervaller. Det var jobbigt och segt redan på uppvärmningen och sen inte riktigt någon skön känsla under intervallerna. Sällan det känns skönt när man kör intervaller men ni som vet kan nog känna igen sig, det kan trots allt vara behagligt och man få fin flow när man kör intervaller. Jag körde stege, 10-8-6-4-2 minuter med två minuter vila emellan varje intervall. Började med uppvärmning 2:03 min/500m tempo i fem minuter, snittpuls 127 (65 %). Avlutande med fem minuter lugnt och allt kördes på motstånd sex, som vanligt alltså. Mentalt var den mittersta intervallen, medan jag kroknade ordentligt på sista. Hade som mål att gå ner en sekund per 500/meter vilket man kan se på bilden att jag lyckades någorlunda väl i alla fall. Snittpulsen landade i tur och ordning på 160 (83 %) – 170 (88 %) – 174 (90 %) – 177 (92 %) – 174 (90 %), inget fel på den i alla fall. 

På kvällen körde jag ett pass skejt över 1,5 timmar, där jag under en timmes tid hade sällskap av Viktor och Ella. Det gick lätt att åka, 117 (60 %) i snittpuls, 15,5 km/h i snitthastighet och 600 höjdmeter om man ska bjuda på några siffror från passet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *