Vila och blåbärsplockning

Vilodag innebär att man har lite mer tid åt annat, det som kallas vardag och fritid för andra. Passade på att plocka lite blåbär denna eftermiddag efter jobbet, behövde bara gå 50 meter hemifrån innan jag hade skrapat ihop 1,5 liter, så fick bli en blåbärspaj. Årets första och den blev kanske inte helt lyckat men god var den. Kanske inte det nyttigaste men i blåbär finns det massor med antioxidanter, ett ord jag knappt kan stavar till (googlade) och än mindre uttala. En annan blåbärsfavorit är mjölk och blåbär med lite socker, gott som bara den. Fick även leverans från Skåne av min mors hembakade knäckebröd och jordgubbs/körsbärssylt. Tackar för det och leveransen av Ann och Sven  – Olof. Ska bli skönt att skippa BOBs jordgubbssylt till gröten på mornarna.

Har också hunnit anmäla mig till Idre tävlingarna som går nästa fredag och lördag. Två backrace och läste att det klassiska loppet går för första gången med individuell start, blir spännande. Masstart som vanligt på skate delen på fredagen. Hoppas många kommer till start. Ingen vill väl bli slagen av en skåning som inte kan åka skidor!

Var lättplockat idag.

Var lättplockat idag.

Dagens lunch åt i Sågmyras. Den bestod av gravadlax, med sås, pasta, fetaost och tomat. Lyxigt, dyrt men vansinnigt gott. Åt något liknande när jag pluggade på Alnarp och vi var på Karön utanför Ronneby där vi som bodde tillsammans åt liknade det jag åt idag. Efter den gången så har det varit en av mina favoriträtter men som tyvärr jag äter alltför sällan.

Dagens lunch åt i Sågmyras. Den bestod av gravadlax, med sås, pasta, fetaost, solrosfrön och tomat. Lyxigt, dyrt men vansinnigt gott. Åt något liknande när jag pluggade på Alnarp och när vi var på Karön utanför Ronneby där vi som bodde tillsammans åt liknade det jag åt idag. Efter den gången så har det varit en av mina favoriträtter men som tyvärr jag äter alltför sällan.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *