Vallat och testat kroppen

Ännu en dag som hemmaman, har tvättat, handlat, småfixat bl.a. men också tränat. Det blev test av morgondagens bana (Östersund Ski Marathon), samt min problematiska armbåge som börja värka igen. Detta fenomen har hänt en dussintals gånger och det kommer ibland, framförallt såhär års när man vallar mycket via jobbet, eller är ledsagare. Man kan kalla det vallaarm eller ledsagarm. Skit samma egentligen men förstås inget drömscenario men vet av erfarenhet att det går över relativt snabbt och jag har tävlat med samma symtom förut så man ska nog kunna tävla imorgon med och sen få jag ta det lite piano med överkroppsträningen. Morgondagens tävling blir 16 kilometer, troligtvis stakning, men har vallat upp två par, ett med fäste och ett utan fäste. För närvarande är jag snabbare på att staka, även om det är kuperat.

Dagens pass blev först 1,15 timmar klassiskt, stundtals riktigt bra fäste men ibland klart sämre, känner att jag har lite att göra när det kommer till tekniken med i den åkstilen. Sista kvarten körde jag skejt utan stavar.

På eftermiddagen körde jag en timme på löpband, jag varierade lutning under passets gång. Det blev 10 minuter på 12,5 km/h @ 1 %, 20 minuter på 10,5 km/h @ 5 %, 20 minuter på 9,0 km/h @ 10 % och 10 minuter på 7,5 km/h @ 15 %. Jag hade 132 (68 %) i snittpuls och det kändes kontrollerat och bra. Efter löppasset så har jag vallat klart så jag är redo imorgon, start kl: 9:05 för min del i ett starkt startfält. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *