Träningsdag i Uppsala

Idag efter jag lämnade hotellet i Stockholm åkte jag till Uppsala och umgicks med min bror på vårt eget lila sätt, nämligen med träning, mat och ännu mer träning. Vi började med att rulla ner till Fyråsån där Johans roddklubb har ett gym. Han åkte med 2:or fram och jag 3:or bak och jag på 4:or. Lugn och fin uppvärmning på 5 km till kommande styrketräning. Väl i gymmet körde vi med skivstång plus lite chins som jag inte direkt är bra på. Finslipade tekniken och körde ingen maxstyrka men klarade av marklyft 70 kg och frivändningar 50 kg, fungerade bra och ska jobba vidare, behöver blir starkare. Efter styrkepasset rullade vi en längre runda hemåt till Johans och Helenas lägenhet. Blev en mil på 35 minuter, med två längre backar men fler höjdmeter upp än ner. Fin fart på dryga 17 km/h, trots allt.

Sen god mat innan vi gav oss ut på en cykeltur i det varma fina men lite små blåsiga vädret. Var närmare 25 grader och det påminde verkligen som somrarna var när jag bodde och jobbade i Uppsala. Bra cykelväder om inget annat. Vi rullade långsamt ut ur Uppsala innan vi styrde ut mot Wiks Slott på ett små kuperat vackert landskap. Gick fint och vi växeldrog fint till slottet där vi vände. På vägen tillbaka drog mest jag, utan att trycka på allt för mycket i medvinden. Väl tillbaka i Uppsala höll det går lite illa med lite bilister, men så brukar det kunna vara. Allt gick hur som helst bra. Tryckte på en dryg km bakom några bilar i 50 knyck men tydligen var det någon bakom som tyckte man inte hörde hemma på vägen och höll på att trycka ut mig i cykelbanan, trots jag var ca: 15-20 meter bakom närmsta bil. Tror nog inte jag skulle varit önskvärt i 50 km/h på en cykelväg. Folk har dålig förståelse ibland i trafiken. Vi snittade 34, 5 km/h och låg på närmare 36 km/h utanför Uppsala. Synd att man missade Stockholm Challange igår, bra form och bra cykelben just nu. Kul att cykla med andra, trots pulsklockan inte fungerade normalt så såg jag att pulsen sjönk ungefär 20 slag/minut när Johan drog upp och drog. Annars normal puls på runt 70 % skulle jag tror, lite högre än vanligt men bra och roligt pass. Sen god fika efteråt innan jag åkte vidare till mitt nya hem i Falun.

Det här är Johan, inte jag!

Det här är Johan, inte jag!

Det här jag, framför Wiks slott. Förutom att vi är lika på alla olika sätt men idag hade vi olika klädsel och olika cyklar. Förut hade likadana cyklar innan jag bytte upp mig till mina nuvarande Izalco  5 max. Men vi börja inte bli olika..........båda har just nu ett dåligt vänster knä,men som håller på att bli bra.

Det här jag, framför Wiks slott. Förutom att vi är lika på alla olika sätt men idag hade vi olika klädsel och olika cyklar. Förut hade likadana cyklar innan jag bytte upp mig till mina nuvarande Izalco 5 max. Men vi börja inte bli olika……….båda har just nu ett dåligt vänster knä,men som håller på att bli bra.

Suddig bild som ska visa att man inte bör åka rullskidor med vätskeryggsäck utan tröja/linne. Det sved minst sagt men det var å andra sidan lite väntat!

Suddig bild som ska visa att man inte bör åka rullskidor med vätskeryggsäck utan tröja/linne. Det sved minst sagt men det var å andra sidan lite väntat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *