Träning på hemmaplan igen

Jaha, då har man åkt lite skidor här på hemmaplan, inte så lite heller blev faktiskt en hel del åkning denna måndag. Jag började med att försöka mig på att köra korta skejtintervaller, gick väl sådär tycker jag, gick bra i ungefär 30 sekunder innan mjölksyran kom och då hade jag svårt att åka överhuvudtaget. Dock tyckte jag 3:ans växel fungerade bra medan i 2:ans växel hände det inte så värst mycket. Nästan alla mina intervallpass hittills i år har genomfört i ”långsamma” förhållandena då det antingen har varit väldig kallt eller väldigt mjukt, idag var det mjukt med en del nysnö. Jag tycker det kan vara lite svårt att få en uppfattning hur bra man kör när det glider långsamt, men hur som helst blev jag trött idag utan att pulsen av någon anledningen inte var så hög, trots pigg kropp som hade vilodag igår. Dagens intervaller var mellan två till tre minuter långa från fem olika ställen som var följande: 1. Från stadion, Skidskyttebanan upp till Torget, 2. Från stadion upp till Torget via Omega, 3. Från Velodromen upp till Granrisbacken, 4. Från Snöhögen till anslutningen av 3:an, 5. Från bottnen av 3:an till man svänger av till Spikbodarna. Jag körde dessa fem vändor två gånger och tiderna blev följande: 1. 2:02 och 2:05 min, 2. 2:24 och 2:32 min, 3. 1:59 och 2:03 min, 4. 3:02 och 2:55 min, 5. 2:05 och 2:06 min, inga negativa splits förutom den tredje där jag fick vänta lite på pistmaskinen, tyvärr har jag fortfarande svårt att vända på mina intervaller och köra fortare andra setet än första.

Efter intervallpasset begav jag mig till Lillsjön och joggade av mig en timme tillsammans med en ledare för Team Nordic Trail, detta för att jag kanske ska bli ledare för dem framöver, låter spännande. På eftermiddagen var jag ute en sväng till, denna gång med fäste under skidorna i lugnt tempo i två timmar med 124 (64 %) i snittpuls och 650 höjdmeter.

Blev svenskt silver idag när jaktstarten i skidskytte avgjordes på de banorna vi ska åka på om bara några veckor i Paralympics. Jag minns SM- veckan i Sundsvall 2015 när backracet i klassiskt stil skulle avgöras och jag slog en ung åkare som redan då spåddes en lysande karriär och att det skulle vara min enda chans att hinna slå honom, han heter Sebastian Samuelsson och tog OS- silver idag, mäktigt.

Finns oändligt många spår att välja på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *