Tränar i Bruks

Första dagen med träning i Bruks (Bruksvallarna) blev två pass, ett skate och ett klassiskt. 3,5 timmar åkning blev det totalt och över 1000 höjdmeter. Började att åka skate på förmiddagen i underbart soligt väder och ca: 2 dm nysnö som var vackert att titta på. Lika vackert var det nog inte när jag försökte skejta. Jag körde ungefär halva tiden med stavar och halva med en stav. Körde också lite utan stavar och körde lite andra teknikövningar också, allt för att hitta lite känsla och rytm. Det är inte bra men det blir bättre.

Kvällspasset körde jag på mina universella  skidor. Grönt i grunden och sen fyra tunna lager swix blå. Det funkade okej men gick inte alls i de brantaste partierna. Trots -14 grader borde man kunnat ta sig uppåt utan större problem ändå. Sen har skidorna ett flex på 45 kg, vilket är mycket för mig som väger drygt 70 kg. Försöker att äta lite extra nu och bli lite fetare för att klara kylan här uppe. Var som sagt -14 ikväll och -9 under förmiddagspasset.

Vallade sen om skidorna, både glid och fäste, men då kom en norrman som också skulle valla och då gick en säkring och det blev helt mörkt. Typisk norrmän som bara förstör, tog sin lilla tid med pannlampa på att bli klar. Ovanligt lite folk i Bruksvallarna fortfarande, men de kommer väl imorgon eller på torsdag. Är annars väldigt ensamt här i stugan i Funäsdalen, men plogbilen hittade hit i eftermiddag, så det finns ju lite liv i rörelse i alla fall.

Fick bli en väldig vacker bild på mig själv efter kvällspasset. Bilden säger att det var lite småkylig. Tyvärr dog min mobil under dagens bägge pass, så tyvärr inga bilder på den fina omgivningen.

Fick bli en väldig vacker bild på mig själv efter kvällspasset. Bilden säger att det var lite småkylig. Tyvärr dog min mobil under dagens bägge pass, så tyvärr inga bilder på den fina omgivningen.

2 tankar kring ”Tränar i Bruks

  1. Kristofer B

    Testa att inte klossa fästvallan så fint de sista lagren. Utan att den blir lite ”fusk” klossad/putsad. I kall snö, (spåren), blir det ibland som små kulor som man halkar på om fästet blir för fint putsat/blankt.

    Lycka till imorgon!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *