Testrace, partistämma och kvällslöpning

Sällan jag är nervös alls faktiskt när jag tävlar i idrott men att prata inför folk är desto tuffare för min del, idag var jag nästan lika skräckinjagande som jag var när jag mötte en yttermittfältare från Celtics pojklag i en duell på en kraftig regnsjuk fotbollsplan i Ishöj utanför Köpenhamn 2007. Matchen slutade 0-0 förövrigt. Foto: Håkan Larsson

Om det var Black Friday igår så var det verkligen Black Saturday idag när jag tränade mina två pass idag, det var nämligen mörkt under varandra minut av dagens träning. Dagen började med att köra ett testrace på morgon, var lagom pigg att gå upp klockan sex i morse men träningen görs ju inte av sig själv direkt, ibland eller snarare ganska ofta bör man följa träningens ena budsord som är ”Det finns många sätt att bli dålig på men bara ett sätt att bli bra på, nämligen träning”. Vackert.

Dagens testrace blev av trots förhållandena var lika dåliga som igår, hårt och halt var det när man vinglade fram där och de hade inte pistat om varken på morgonen eller kvällen dagen innan. På en golfbana är det mer eller mindre krav att greenerna är klippta/vältade tidigt på morgonen innan alla golfare ska ut och spelar, oavsett om det är vardag eller helg, men det funkar tydligen inte så alla gång uppe på ÖSK. Alla resurser går väl till förberedelserna till skidskyttevärldscupen som drar igång imorgon, men dagens förhållandena kan inte vara lätta när alla typer av skidåkare ska vara ute och åka, är trots allt helg och var fint väder idag.

Testloppet gick inget vidare tyvärr, handlade mest att hålla sig på benen och trycka på i den enda stigningen per varv och väl i den backen kändes det mest segt och dåligt trots föret var snabbt. Fem varv blev det och hann på det 8,21 kilometer och tog 125 höjdmeter på tiden 21:50 minuter, detta gav en snitthastighet på 22,6 km/h och en snittpuls på låga 161 (82 %). Inget bra race idag men gjorde det jag kunde men hoppas jag att det släpper inom en snar framtid.

När jag väl hade snytet bort snoret och var nyduschad var det dags att bege mig på Centerpartiets partistämma för Jämtlands län, helt annan klädstil än under morgonpasset vill jag lovar. Var en väldig rolig och givande dag på stämman som resulterade att jag åkte hiss upp till 11:e plats på riksdagslistan medan det blev ett kliv neråt på regionlistan till en 13:e plats, fantastiskt, lärorikt, spännande, ärofullt och roligt att få äran att hamna så högt upp på listorna som jag gjorde, blir bra och väldigt roligt det inför valet nästa år.

Väl hemma igen från stämman stack jag ut med pannlampa ut på ett ytterligare träningspass i mörkret på berget, gick inte fort att ta sig fram på isen eller i den stundtals relativt djupsnön men skönt att lufta skallen med lite ny luft efter en heldag som stillasittande. Förutom en dryg timmes lugn löpning la jag in lite spänst och det fungerade bra trots de isiga förhållandena, man hade bra skor för denna typ av underlag.

Löpning i snö med pannlampa är bland det mysigaste som du kan göra i träningsväg enligt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *