Tävlar på fredag

Så här stabbig var jag vid målgången i Buksvallspremiären som var senast jag tävlade. Foto: Lisa Johansson/ÖP.

Jag kommer att försöka på mig det där med att tävla igen. Tävlade ju i Bruksvallarna i november och det gick kanske som väntat inte alls så som man ville förstås, av förklarliga skäl. Tävlingen på fredag är en FIS- tävling här i Östersund som på kort varsel har blivit av. Annars ska juniorerna snurra runt här under hela helgen, då de har JVM- test och Scandic cup. Själv så får man tävla hos gamlingarna, alltså seniorerna.

Idag har man däremot inte tävlat eller ens försökt åka fort. Åkte lugn skate och hade sällskap i form av Zebastian och Robin Bryntesson. De två meriterade herrarna fick dras med skåningen med andra ord. Har kommit omkring 30 centimeter nysnö så det gick långsamt på den nya snön. Seg snö men kroppen kändes pigg. Två timmar blev det, nästan 25 kilometer hann man, 107 i snittpuls och 400 höjdmeter mäktade man med.

Kvällen bjöd på löpning till och från gymmet. Även här kändes kroppen fin och underlaget var riktigt bra, plogade vägar och lätt löpt. Ditt tog det 14:36 minuter, sträckan var 2,97 kilometer, 125 (64 %) i snittpuls och 51 höjdmeter. På hemvägen blev det lite längre på 3,21 kilometer som tog 15 minuter exakt, 15 höjdmeter och en snittpuls på 124 (64 %). Styrkepasset hade dock en del att önska. Känner mig inte alls stark där, så det blev lite färre övningar än planerat. Tror det var bäst så. De jag väl hann göra var att göra chins, latsdrag i maskin, Auklandstyrka och stakning med medicinboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *