Svettfest på bandet

Sista dagen den här veckan och sista dagen med träning den här veckan också förstås. Lyckades nästan inklusive styrka få ihop tio timmars träning, detta då man mer eller mindre varit gräsänkling hela veckan med sjukt barn som har varit hemma eller med under samtliga av veckans pass. Den som tycker det är svårt att träna när man ha småbarn borde nog tänka om lite, det gäller mer eller mindre bara anpassa träning så går det faktiskt ganska bra. Även om det är svårt att träna exakt som man vill och önska.

Dagens pass var på löpbandet, intervaller i vanlig ordning stod det på programmet. Kände mig innan knappast superpepp men genomförde ett av de bättre passen på länge samt att känslan var även den bättre än på mycket länge. Upplägget var efter uppvärmning fem minuter tröskel på lutning 11,7% och 10 km/h i hastighet. Samma lutning även de andra intervallerna där jag körde två block med 2,5 minuter vila emellan. Såhär såg de ut i siffror:

  • 5 min @ 10 km/h – 158 (82%) snittpuls
  • 5x”90/30″ @ 11,2 km/h – 161 (84%) snittpuls
  • 10x”70/20″ @ 11,2 km/h – 169 (88%) snittpuls

Sista blocket blev fler än tänkt då det kändes så bra. 182 (95%) i maxpuls men kunde trots de få sekunderna i vila återhämta så pass mycket att det aldrig blev riktigt kris även om det var jobbigt. Dessutom så körde jag på 11,2 km/h istället på 11 km/h som jag annars brukar köra när jag kör ”70/20”. Trots bra känsla idag så kände jag av luftrören en del från igår när jag tränade ute i kylan. Hoppas det inte bli värre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *