SkiErg- intervaller + kvällslöpning

Torsdag och en händelserik dag, först intervaller på morgonen och sen kommunfullmäktige hela dagen för sen avsluta med en timmes kvällslöpning med Lova i vagnen. 

SkiErg- intervallerna på morgonen gick okej, ett fall framåt åtminstone men inga drömtider eller pers. Upplägget var fem minuter uppvärmning i 2 min/500m tempo, efter det drog jag fem minuter i tröskel i 1:49,8 min/500m tempo. Sedan drog jag först igång 10x 70/20 intervaller följt av 10x 30/30 intervaller. Cirka två minuter vila mellan intervallblocken. Första blocket var bra, trots jag var trött redan efter några intervaller. Andra blocket var kämpigare men lyckades i båda blocket hålla mer eller mindre negativa splits. Gott så. Siffror:

  • 10x 70/20 @ 1:47,7 min/500m  – 152 (79%) snittpuls – 183 (95%) maxpuls
  • 10x 30/30 @ 1:43,2 min/500m – 151 (78%) snittpuls – 177 (92%) maxpuls

Råkade glömma pulsbandet igen när jag skulle köra SkiErg, typiskt när nu jag fått det att fungera. Handledpulsen stämde nog okej, förutom första intervallblocket och även tröskeldraget. Maxpulsnoteringarna tror jag kan stämma ganska precis. 

Sedan blev det kommunfullmäktige hela dagen innan jag och Lova stack ut på en löptur direkt när jag kom hem. En timme var vi ute och det var nästan isfritt överallt så inga Icebug hade jag på mig idag, dock i mina Hoka One Clifton. Lugn och stilla tur där jag hade 136 i snittpuls och tog xx höjdmeter. Kvällens runda gick till Torvalla och sen till stan och sedan vidare hem, det blev 12,58 km kilometer. 

3 tankar kring ”SkiErg- intervaller + kvällslöpning

  1. Pingback: SkiErg- intervaller innan spa | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *