Skidsport – en sport som kräver mycket av utövaren

Vare sig det gäller skidåkning, fotboll, hockey, schack, armbrytning eller någon annan sport finns det alltid en anledning till att bli bättre på det man redan gör. En som har tagit det här till nästa nivå är Hanna Öberg – skidtalangen som aldrig ger sig och alltid försöker se möjligheter istället för problem. Att förstå sina egna begränsningar men att också inse att det finns saker i ens liv som man alltid kan förbättra. 

Källa: Unsplash

Det är viktigt att ta hjälp när det behövs

Hanna Öberg, supertalang inom skidskytte och professionell idrottare, menar på att “livet på gränsen kräver medfödd talang” och att du har bra människor runtomkring dig, både inom ditt område, men även bland familj och vänner, som kan stötta dig på rätt sätt. Någon som är en mästare inom en särskild sport förstår att det krävs en enorm talang men att det ofta ligger och väger någonstans mellan en liten skopa tur och att man har en strategi för det arbete som ska göras. Hanna Öberg frågar sig ständigt hur hon kan bli bättre på det hon redan gör, men säger: “Att leva så leder inte bara till extrem fysik utan även till en utvecklad mental förmåga. Att lära känna sig själv, att veta vad man går för. Att veta vad man inte kan. Att ta hjälp när det behövs.”

En ordentlig skräll

En annan som vet vad som krävs för att nå den absoluta toppen är Alice Robinson som skrällde rejält när hon vann i österrikiska Sölden. Amerikanskan Mikaela Shiffrin fick se sig besegrad när hon blev omåkt av Robinson i det andra åket efter att ha legat efter i det första. I en intervju med bet365 berättar Robinson hur nervös hon var inför andra åket. Hon berättar också om hur hon behövde ha extremt mycket is i magen för att kunna ha en chans mot storåkaren Shiffrin. Trots den höga pressen kunde hon ändå ha kul och njuta av både åket och sen såklart sin vinst. På bet365 kan du följa dina bets, läsa om och följa alpint och annan vintersport, men se också andra nyheter. Här kan du även välja att lägga dina bets på just din favoritåkare. Herrarna kör även de i Sölden där svensken Henrik Kristoffersson har ett odds på 2,50 och Matts Olsson hela 34,00.

Svenskt guld i speedski – igen

En annan svensk segrare är Britta Backlund som vann världscupen i speedski – igen. Det är nu tredje året i rad som hon vinner hela serien och därmed är bäst i världen. Inför den sista tävlingen var det bara 30 poängs skillnad mellan henne och hennes största rival – italienskan Valentina Greggio. Backlund beskrev efteråt hur hon var extra nervös inför loppet eftersom hon dagen innan hade blivit besegrad av just densamme, något som inte hänt sen 2019. Flera svenskar visade hög klass under serien, bland annat Hanna Matslofva och Lisa Hovland Udén. Till slut var det Britta Backlund som vann med en hastighet på 172.20 km/h.  

Källa: Unsplash

Skidåkning, inklusive skidskytte och extremsporter som speedski, kräver enormt mycket av sin utövare. Hård träning och en stark mentalitet spelar väldigt stor roll i att lyckas inom en sport. Sverige har tur som kan bjuda på många duktiga svenskar inom skidsport och mycket har att göra med en väldigt lång kultur som främjar dessa tillgångar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *