Skidgångsintervaller i Ladängen


En riktigt fin morgon denna fredag, minusgrader, sol och ingen vind. Då mår man bra. Mådde väl en aning sämre efter intervallerna ska väl tilläggas, så som det bör. Vi var fem stycken som deltog när skiduniversitetet bjöd på följande 3×5 min tröskel + tre vändor 15/15 uppför Ladängen. Mattis var tränaren och körde ner oss försiktigt efter varje tröskelintervall. Skönt att slippa springa ner faktiskt, en jädrans lyx. 

Jag kan knappast påstod att det kändes bra, men höll 5:01 minuter på alla trösklarna så det var ju stabilt. 120 höjdmeter och 800 meter var sträckan där man startade vid Lövstabadet och mål på toppen av Ladängen. Gick snabbare sist men blev också tröttare. Annars borde jag vara nöjd om jag kan hålla 4:30 minuter uppför där. Använde mina nya Salomon Speedcross som gav riktigt bra grepp så inte ens det kunde man klaga på. Tyvärr så funkade inte mitt nya pulsband trots dubbelcheck innan samt jag uppdaterat klockan. Börja bli less på Suunto en aning. De korta intervallerna var lite mer återhållsamma men man blev ju givetvis trött ändå. Lite orolig för vaden men det funkade ändå bra tycker jag. 

På kvällen så körde jag lite bålstyrka i 20 minuter. Imorgon ska jag tävla, förmodligen sista löploppet för  i år. Det heter Upploppet så i så fall bra avslutning på löpsäsongen. Det är ett backlopp i Åre, jag hoppas på bättre ben än idag i alla fall. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *