Skejtintervaller- knappt åkbart

Hade kunnat köra skiathlon idag, skifte mellan rullskidor och längdskidor, det hade varit något att tävla i.

Idag försökte man åka skejtintervaller på snö, hade möjligen varit lättare på rullskidor idag kanske då det inte råder några drömförhållanden på ÖSK direkt. Förutom att det saknades snö lite här och där så var det helt okej förhållanden, en del isiga ställen där det inte var så lätt att åka och några ställen där det var väldigt mjukt men i helhet var det inga större problem att genomföra detta pass. Körde först ett tröskeldrag som hade följande siffror: Tid: 18:17 min – Distans: 6,63 km – Snittfart: 21,7 km/h – Snittpuls: 161 (84 %) – Höjdmeter: 103 m. Efter detta körde jag två vändor från bottnen av slalombacken upp till strax efter utegymet vilket var en sträcka på 600 meter och 25 höjdmeter och 4 fallmeter. Efter dessa körde jag tre vändor från Torget till Björnberget, 400 meter endast uppför vilket resulterade 12 höjdmeter, övriga siffror var tur och ordning: 

  • Tid: 1:49 min – Snittpuls: 168 (87 %) – Maxpuls: 179 (92 %)
  • Tid: 1:48 min – Snittpuls: 169 (88 %) – Maxpuls: 180 (93 %)
  • Tid: 1:12 min – Snittpuls: 158 (82 %) – Maxpuls: 171 (90 %)
  • Tid: 1:14 min – Snittpuls: 167 (87 %) – Maxpuls: 180 (93 %)
  • Tid: 1:13 min – Snittpuls: 166 (87 %) – Maxpuls: 181 (93 %)

Hade lite svårt att få upp pulsen idag, en indikation att man är kanske lite sliten trots allt, blivit många dubbelpass nu den senaste tiden, även första gången på två månader jag har denna känsla och lite svårt att få upp pulsen. Jag skrämde dock upp den på de korta intervallerna ganska bra för att vara mig och så kort åktid, blev trött men kunde ändå ligga på och ha negativa splits, den sista intervallen gick egentligen snabbare då jag missade klocka av den när jag skulle göra det. Hade lite svårt att åka här och där p.g.a. dagens förhållandena men nyttigt att åka och glad att det gick att överhuvudtaget genomföra passet. På förmiddagen blev det två timmar löpning och det ska kännas skönt med vilodag imorgon. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *