Skate + styrka

Ingen rolig start på dagen idag. Var omotiverade att ge sig ut i höstrusket idag, speciellt när skate på tävlingsrull skulle genomföras. Sex grader och regn, då blir man blött och kall när man inte har stänkskydd på rullskidorna. Hann knappt starta klockan innan jag var blött från midjan och neråt. Tanken var tack och lov att åka kort på sånär en timme och lägga in lite fartökningar ibland. Men var så kall och hade svårt att åka vettigt. När jag tänkte köra 2×3 minuter intervaller så avbröt jag efter ett tag, då pulsen inte ens kom upp i 75 % av max. Bara senaste distanspasset (klassiskt på 4:or) hade jag 77 % av max, vilket är väldigt högt för att vara mig på mina lugna distanspass, dock A1 ändå. Lyckades i alla fall köra ett bra block 10/20 intervaller, hade en bra känsla där, trots det är lite småhalt att åka på tävlingshjul, när det är blött ute. Var hur som helst ute och genomförde mitt pass på knappa timmen, så det får man vara nöjd med. Den långa varma duschen efteråt var eftertraktat.

Nä jag har inte bränt mig av solen men blev ganska hård piskat av regnet som gjorde sitt på huden

Nä jag har inte bränt mig av solen men blev ganska hård piskat av regnet som gjorde sitt på huden

Kvällspasset blev med de tre musketörerna d.v.s. Jag, Maria och Gustaf som äntligen var tillbaka i träning. Vi körde styrketräning med följande program:

  • Djupa knäböj, 4×6, 65 kg
  • Rodd med skivstång, 4×6, 50 kg
  • Bicepscurl, 3×6, 14 kg
  • Dips, 3×8, egen kroppsvikt
  • Mage, 3×6, hängande, där man skulle lyfta upp benen horisontellt 
  • Axelpress, 3×6, 35 kg

Var rätt stark idag, fast ändå inte på något konstigt sätt. Blev inte riktigt så toktrött som jag har blivit vid andra tillfällen när styrka stått på programmet under hösten. Men jag blir väl starkare,känns som det.

Nu har lokaltidningen Ystads Allehanda trots allt skrivit om terräng- DM, som kan läsas här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *