Skate och gym

Vissa dagar vill alltså kroppen inte tränar, en sådan var det idag. Försökte mig på att träna lite skate A1 i skitvädret. Titta igenom diverse vädersajter och inget regn utlovades men jag kan lova att det regnade under nästan hela passet och blåste en hel del med. Sånt man blir glad av ju. Min kropp var lika bra som vädret, den ville inte alls och jag vände vid Kungsmarken efter sju kilometer, trots pulsen var helt okej, så ville jag bara lägga mig i diket. På vägen tillbaka till Lund piggnade jag till och fortsatte att åka till b.la. Stångby och tillbaka. Blev ändå nästan 24 kilometer på mina Marwe 6:or, kändes nästan som att åka i nysnö. Snittade 17 km/h, åkte nästan lika fort på 4:or bara ett halvt dygn tidigare, när jag körde med.

Tungt var det också på kvällens styrkepass. Tungt i bemärkelse att jag kunde lyfta lite lite mer än tidigare. Bra det för en annars svag person som jag är. Ligger långt efter mina skidåkarkoleggor när det gäller styrka, dock har jag ett syreupptag som de flesta hade önskat. Få jag bara till maxstyrkan och tekniken på skidåkningen, blir det bra någon gång på 2020- talet.

Ikväll fortsatte jag och Maria på vårt träningsprogram, kanske inte det bästa för en skidåkare men man blir bra genom tränad i alla fall. Har i alla fall starka triceps och mage, det är ju ändå de musklerna man använder mycket i t.ex. stakning. Är Inte dem töntar som bara spänner sig i spegeln med sitt linne storlek xxl. Stor överkropp men inga ben. Som Maria vackert uttalade sig att dem ser ut som kalkoner, googla på det vet jag, så förstår ni.  Aja, detta körde vi ikväll i alla fall:

  • Djupa knäböj, 3×10, 50 kg
  • Romänsk marklyft, 3×10, 60 kg
  • Bänkpress med paus, 1×10 45 kg, 3×10 47,5 kg
  • Axelpress med hantlar, 3×10, 14+14 kg
  • Rodd med hantel, 3×10, 22,5+22,5 kg
  • Triceps lyft, 2×8 12 kg, 1×6 12 kg
  • Bicepscurl med skivstång, 3×10, 25 kg
Fint och häftigt gym, Actic Olympen

Fint och häftigt gym, Actic Olympen. OBS: är inte sponsrat av Intersport, den bara fanns där.

2 tankar kring ”Skate och gym

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *