Sitter på ett tåg till Skåne

såhär såg det ut när jag lämnade Skåne sist, ser nog lite annorlunda när jag kommer fram imorgonbitti.

såhär såg det ut när jag lämnade Skåne sist, ser nog lite annorlunda när jag kommer fram imorgonbitti.

Jaha, då sitter man på ett tåg och är på väg söderut med destination Skåne. Blir skoj att komma hem några dagar men inte lika skoj med  att åka tåg.  Längesen sist man åkte tåg så ska se om man lyckas ta sig hela vägen till Skåne. Bruka minnas att dem där tågen kan bli försenade ibland, få se. Kommer blir en del träning i Skåne, ett klubbpass imorgonkväll och ska springa Green Run på torsdag. Blir säkert fler pass än så.

Men man har tränat idag också, 4,5 timmar crosspass. Inget ovanligt direkt såhär års. Började med skate på rullskidbanan, snurrade runt en hel del där idag också. 700 höjdmeter på de 2,5 timmarna man var ute på sina Marwe 6:or. Lyckades vurpa och bryta en stav efter knappt två timmar. Vad gjorde det, lärde mig åka 2:ans växel på andra sidan, i alla fall nästan. Annars undvek jag skrapsår, vilket är högst otroligt egentligen. Snittpuls på 109 (56 %) och snittfart 15,1 km/h.

Byte sedan till löparskor och sprang en fin liten runda på två timmar. Varierad terräng i mestadels skog. Snittempot var 6:17 min/h, snittpulsen var 115 (59 %) och plockade 282 höjdmeter. Som ni kanske förstår så var man en bit ifrån A2-A3 idag. Syftet är att vara ute länge i lugnt tempo. Jag åt en banan vid bytet men annars drack jag bara vatten under passet. Fick i mig kanske 2-2,5 liter vatten på träningspasset men kände mig ganska pigg under hela passet. Återigen idag var det kallt på morgonen med omkring tio grader, varmare sen när det löptes, speciellt på slutet men det var aldrig varmare än 16-17 grader. Dagens jobbigaste var nog att gå halvtimmen till tågstationen med fullpackning.

2 tankar kring ”Sitter på ett tåg till Skåne

 1. Anonym

  Undrar om inte cyklisten Miguel Indurain gjorde liknande, att träna på bara vatten och vänta med starkare grejer, energi-godsaker, tills det var race-dags. Ha det bra!

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Kan mycket väl stämma, är väldigt vanligt att skidåkare bara dricker vatten på distanspassen, medan på tävlingar och intervallträning så används sportdryck. Gör själv så för det mesta!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *