Sista heldagen i Vuokatti

Bild från gårdagens träning.

Lördag och sista heldagen för min del här i finska Vuokatti, ska bli skönt att komma hem till sambon och Östersund, hört att det varit kallt där med en massa snö, gillar det. Här i Vuokatti har temperaturen pendlat mellan -3 till -7, varit mulet samtliga dagar, allmänt mörkt, inte en solglimt på en vecka nu och maten ser ut som vanlig husmanskost, är vanlig husmanskost men den smakar absolut ingenting. Med andra ord finns det fler anledningar att man vill hem till Sverige, även om förhållanden med skidåkning här är väldig bra. 

Denna dag har jag och Florian kört intervaller, blev korta skejtintervaller på Carinas skidor och endast i kombipjäxor, inte bästa kombinationen men funkade helt okej. Det blev fyra till antalet där Florian hängde med första två och sladdade på tredje och körde inte fjärde. Vi startade men en lång uppförsbacke och sen lång utför innan det blev en backe till där jag lyckades hoppskejta (ej vacker syn) in på topp tio på ett Stravasegment. Sträckan mätte 1,15 kilometer och snittfarten var 21,5 km/h i goda förhållande. 58 höjdmeter och 35 fallmeter hade slingan där vi körde idag. Följande siffror blev:

  1. Tid: 3:12 min – Snittpuls: 162 (84 %) – Maxpuls: 174 (90 %)
  2. Tid: 3:13 min – Snittpuls: 165 (86 %) – Maxpuls: 176 (91 %)
  3. Tid: 3:12 min – Snittpuls: 168 (87 %) – Maxpuls: 178 (92 %)
  4. Tid: 3:15 min – Snittpuls: 168 (87 %) – Maxpuls: 178 (92 %)

Var inte helt pigg och tillsynes syntes det lite på pulsen med, men blev väldig trött i alla fall. Tyckte inte jag åkte så värst fort men var nog bättre än vad känslan var. Åkte väldig jämt vilket bruka vara en indikator på att man är stark och stabil. Sista gick långsammast och det berodde på att jag ofrivilligt fick bromsa för en ukrainare framför mig men sånt är bra att träna på också. 

Annars har det rullat på hela eftermiddagen men vallning, lagledarmöte, sprint på TV och ännu mer testning av skidor eller snarare fäste och morgondagens sprintbana som är densamme sen de två tidigare åren som jag har tävlat här. Dock så är jag bara med på förmiddagen imorgon innan jag far till Sverige. 

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *