Silver i stafett idag

Silverlaget. Foto: Patrik Modin

Lyckades bli ett silver idag när mixstafetten avgjordes i ett varmt Finsterau. Riktigt kul med stafett. Är dock lite svårt att förklara hur dagens stafett gick till. Eftersom man har olika procentsatser beroende vad man har för typ av handikapp, så var dagens stafett speciell på många sätt. Det är så stor skillnad på de olika åkarna så man kunde vara långt efter men ändå kunna köra in mycket på respektive sträcka. Aja, det är lite för svårt att förklara kom jag på.

Vi var det enda laget tror jag som endast hade två deltagare men körde två sträckor var, Helene Ripa första och tredje sträckan och Zebastian andra och sista sträckan. Helene körde klassiskt och vi skejt på två olika banor men de mätte väl omkring 2,5 kilometer per varv/sträcka. Vi var sex lag som ställde upp i denna stafett som kallades mixklassen. Gick en stafett senare också men det är en annan historia och kräver en klockren akademiskt analys hur de räknade med procentsats hit och dit. Vi lämnar det och återgå till vår stafett.

Helene växlade som femma och vi fick därför jaga en del och kom ikapp en kines utan armar och en norska. Ni hör, en salig blandning bland deltagarna i stafetten. Helene körde sedan upp oss en placering och vi gick ut som ohotad tvåa med stor marginal både framåt och bakåt. Ukrainskan med en stav höll undan in till mål och var 20 sekunder förre oss. Vi var nästan en hel minut förre trean som var Vitryssland. Ukraina är det bästa laget nu när inte Ryssland få vara med och tävla, så inget konstigt att de vann. Men vi var förre Norge och är fortsatt förre dem i medaljligan trots de har tagit fler medaljer.

Jag tyckte vårt lag gjorde det jättebra, kunde nog inte åkt bättre och skidorna var även idag av absolut världsklass. Lyckades även få liv i hjärtat en del idag, högsta pulsen i år skrämde jag upp i någon jobbig backe någonstans. 180 (93 %) kom man upp till vilket var både förvånat och överraskande men samtidigt lite bra. Det var en tangering av den högsta pulsen sen hjärtoperationen i november. 24,0 km/h snittade vi på våra båda sträckor, det är snabbt men banan är av det lättare slaget om du fråga mig. Klart lättare än SM i Söderhamn där man ändå tyckte att den banan var lätt. Tror annars banorna passa oss bra här i Finsterau.

Imorgon är det 20 kilometer distans, det blir nog jättebra det också. Förresten sa jag att vi var förre Norge i medaljligan? Bara så ni vet!

Silverlaget med våra mycket duktiga ledare Max och Pierre. Foto: Patrik Modin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *