Säsongens första klassiska intervaller

DCIM\100GOPRO\GOPR0173.JPG

Så har även jag kört intervaller i den klassiska stilen, har sen tidigare i vinter ett och ett halvt intervallpass i endast stakning. Idag använde jag även benen, vilket märktes då de använts minst sagt sparsamt den senaste tiden. Jag var inte direkt pigg när det skulle köras ikväll, körde med Carina på morgonen och sen jobb så det satte väl sina spår. På tal av spår så var det fina spår, men hade lite svårare med fästet på kvällen än på morgonen. Det var även mer sugande före på kvällen än på morgonen, skiljde faktiskt en hel del. 

Jag körde tre varv på en dryg fyra kilometer lång bana, så kuperat man kan åka. Drev puls bra men återhämtade mig fint med klängde lite med tekniken andra halvan, som gjorde att jag blev trött i armarna men också i vaderna på slutet. Nedvarvningen på slutet var hemskt då jag mötte väggen, men höll jämt tempo under intervalldraget i alla fall. Foten fungerade bra men hade känning i ett muskelfäste längre ner på fotknölen när jag åkte utför och ibland när jag saxade. Annars smärtfritt så man få vara glad för det lilla. Dessa siffror från intervalldraget som var i tröskelintensitet fick jag:

  • Tid: 38:49 min
  • Distans: 12,38 km 
  • Snittfart: 19,1 km/h 
  • Maxfart: 51,7 km/h
  • Snittpuls: 166 (86 %)
  • Höjdmeter: 411 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *