Rullskidpremiär idag

Östersjön och Ystad i bakgrunden. Foto: Rickard Persson

Då har man gjort premiär på rullskidorna för år 2017. Ärligt talat så trodde jag det skulle ta emot att ge sig ut på rullskidorna redan nu, men med trevligt sällskap och fint väder så kändes det oväntat bra och roligt. Hade sällskap av Rickard Persson idag som driver Ystad Målarna som är en av mina sponsorer, vilket jag är glad och tacksam över. Dagens runda gick nästan som vanligt när vi är ute och åker. Vi vände strax innan vi kom till Abbekås och körde tillbaka. Det blåste en del idag. I Östersund heter det storm, i Skåne kallar vi det för en lätt bris. 15 km/h på ditvägen- och 20 km/h i snitt på hemvägen. Tio minuters tidsskillnad lite drygt, vinden gör sitt kan man säga. Snitthastigheten landade på 17,4 km/h på mina Elpex 3:or, detta gav en snittpuls 132 (68 %). Ungefär vad jag brukar ha när jag åker på 4:or under liknande omständigheter. Vi avlutade passet med en traditionsenlig spurt på slutet, kom fint upp i puls men mina bambuskott till stavar hängde knappt med. Åkte på 1000 kronors stavar med inbyggd Staffanstav, är verkligen skillnad från diverse olika stavar. 90 minuter tog dagens pass, 26 kilometer långt. Min klocka noterade 115 höjdmeter vilket är ungefär dubbelt så mycket som den brukar visar, när jag har åkt samma sträcka. Jag tror det kan bli lite fel ibland när man tränar med andra som har klocka från samma märke, som Rickard också ha. I det här fallet är det Suunto. Fartställning är ytterst sällsynt på denna runda, men i medvinden idag kunde man gå ner i fartställning på platten, sjukt alltså.

Detta var inte dagens enda fysiska, blivit en del jobb på gården idag bl.a. satt på dubbelmontage på den stora traktorn. Bra träning det. Imorgon blir det mindre av den varan (att leva som bonde), ska i väg till västra delen av Skåne och hålla mig där hela dagen. kl: 8:34 ska jag vara med i P4 Malmöhus och på kvällen finns det en risk eller chans (beror på hur man ser det) att jag dyker upp på klubbträningen.

Bilder

Rickard.

Jag.

Tankade den stora traktorn idag. Man få inga brudar att köra runt i en sådan kan jag lovar, trots den är värd mer än en Porsche Boxter S. Med en Porsche hade man blivit populär.

Trumlade med den lilla traktorn idag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *