Rullskidor uppför Hovfjället

Är på väg neröver på lite semester och passade på när tillfälle gavs att åka uppför Hovfjället utanför Torsby, en backe på nästan 400 höjdmeter. Även i den backen jag tog mina första och förmodligen sista världscupspoäng i rullskidor 2018.

Sist jag åkte här var 2020 och då åkte jag på 3:or, vilket jag också åkte på idag. Nog minst två år sedan jag åkte på dem sist. Även 2017 åkte jag en gång på 3:or uppför Hovfjället. Precis som tidigare gånger där jag åkt på 3:or så var det ingen maxinsats att tala om, mer en lång intensiv tröskel.

Eftersom resan mot Torsby tog längre tid än beräknat idag så blev det mer eller mindre ingen uppvärmning. Så seg start från början men skön medvind i början, motvind sen på slutet. Fick även en svalkande regnskur på slutet, i övrigt bra förhållanden, 20 grader och då mestadels torra vägar.

Kroppen kändes bra men åkte rent tekniskt urdåligt. Drog ändå upp på tiden 28:28 minuter, halvminut bättre än för fyra år sedan. Då liknande förhållanden som idag. Dessvärre fungerade inte pulsbandet idag igen, vet inte varför men så var det. I övrigt så var backens längd 7,16 kilometer,390 höjdmeter och 23 fallmeter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *