Rullskidläger med Andrarums IF

Har idag varit rullskidtränare för Andrarums rullskidläger, som nästan har hållit på hela dagen. Har varit väldigt roligt och skoj att träffa bekanta som man inte träffat på bra länge. Dessvärre hann man kanske inte snacka med alla, vilket var lite synd. Vi var idag lite drygt 40 entusiastiska rullskidåkare, på de minst sagt sydligaste breddgraderna i vårat avlånga land. Vi som var tränare var jag, Oskar och Bengt från våran klubb IF Ski Team Skåne och Thomas Låstbom från Härlövs IF. Thomas tog hand om ungdomarna och Bengt nybörjargruppen och jag och Oskar tog varsin grupp av de mer vana skidåkarna, en på förmiddagen och den andra på eftermiddagen.

Oskar körde mer teknik och balans med sina grupper och jag körde mer styrka och fart med mina adapter. Det hela verkade vara väldigt lyckat, då alla verkade vara nöjda. Var dem nöjda så var vi nöjda, det är den bästa feedbacken. Var lite svårt att veta vilka övningar man kunde köra, då man inte riktigt visste nivån på alla glada rullskidåkare. Alla mina tänkta övningar gick fint att köra och lokalborna gick man ur huse och tittade nyfiket på vad vi höll på med. Lite som när jag körde det sista intervallpasset med DSA i Falun i somras, där vi körde 2×30 min klassiskt i ett villakvarter med åskådare som satt på sina ute- terrasser och drack morgonkaffet. Den gången fick man slita ont i sommarvärmen med J. Johnsson, R. Norum, A. Lenting med flera. Denna gång något långsammare i sedvanlig västlig skånsk höstvind. Förutom styrka och lite fart tränade vi att bromsa genom att köra ut på gräset bredvid vägen. Så om rullskidåkare runt omkring Österlen nu kör ut på gräset, så vet ni varför.

Överlag en lyckat dag med glada minner. God lokal mat till lunch och fina äpplen från närliggande äppelodling. Dessutom blåbärssoppa från Kiviks Musteri, som dracks i mängder mitt under pågående pass. Det är väl bra att öva på att dricka blåbärssoppa inför Vasaloppet med, dock inget som jag har tid med när det hettar till den första söndagen i mars. Totalt rullade man runt i nästan 4,5 timmar, för min del runt tre timmar effektiv tid. Åkte på 4:or och var med så gott jag kunde på övningarna men hade förstås fokus på mina adepter, vilket kan vara svårt ibland med 11-12 stycken åkare i varje grupp. Dagens kommentar var annars från en av de yngre bland ungdomarna som var med idag och sa följande ”Få hoppas på en riktigt rejäl vinter, för då slipper man åka till skolan, då skolbussarna inte går” Härligt citat från en 11- åring, blir han inte en skidåkare, så blir han en komiker. Men en riktig rejäl vinter vill vi har här nere i söder.

Blev lite styrka på kvällen när jag kommit hem. Fick först springa ut till stallet och drog ut en kalv som låg fel. Efter lite massage så överlevde den lilla svarta kvigkalven och sen fick dennes mor ta över. Själv så stannade jag kvar och körde fem stycken strikta chins, skönt att jag börja bli starkare i lasten nu så jag orkar några i alla fall. Resterande styrka inomhus där jag körde 3×10 rumänsk marklyft, 3×10 utfallssteg och 3×10 rodd med skivstång. Körde på 46 kilo, vilket är max jag har på min skivstång. Sedan blev det Auklandstyrka (55 sek/5sek) i 25 minuter, var jobbigt. Avnjöt sedan en god middag från en ungtjur hemifrån, lokalt och närproducerat.

Har tyvärr inga bilder från lägret idag men bjussar på några bilder från terräng DM för två veckor sedan, där jag sprang i just Andrarums färger. Blev förövrigt 3:a, är väl bra med ett löppass i veckan i snitt. Som denna veckan, men blev ändå 24 timmars träning med tre styrkepass inräknade.

Målgång efter 12 km terräng, ungefär vad som krävdes för att få en frilla a la Elvis, ibland behövs varken fön eller hårgelé.

Målgång efter 12 km terräng, ungefär vad som krävdes för att få en frilla a la Elvis, ibland behövs varken fön eller hårgelé. Foto: Martin Edvardsson

 

Fick ju springa i den jagande klungan ett tag i alla fall.

Fick ju springa i den jagande klungan ett tag i alla fall.

Trött, vilsen, frånsprungen........Foto: Martin Edvardsson

Trött, vilsen, frånsprungen……..Foto: Martin Edvardsson

Fick åtminstone stå på pallen. Foto: Martin Edvardsson

Fick åtminstone stå på pallen. Foto: Martin Edvardsson

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *