Raj 10 år + en mil med den andre hunden

Bild på Raj från 2016

Landade i morse på skånsk mark och det mesta är sig likt här. Även idag så fyller familjens äldsta hund Raj tio år. Det är nog världens snällaste hund. 

Jag kommer vara några dagar i Skåne nu, tävling på söndag, ska träffa några kompisar och hjälpta till så mycket jag hinner på gården. Idag har jag faktiskt hunnit med att träna en stund. Det blev en mil med den yngre hunden Japp, tanken var ett skapligt tempo med en lite ökning allteftersom. Hade en lätt känsla i början, trots uppstigning kl: 4:30 och sen en intensiv dag. Hade dessutom lite bråttom att hinna runt innan skymning. 

Rundan vi sprang var den klassiska nedan från Lyckås till och runt Tegelbruksbacken, en mil exakt. Trots A1 puls de första kilometrarna så kunde jag hålla sub 4 min/km, härlig känsla. Ökade sen i Tegelbruksbacken, gick bra där och även nedför trots det var lite mörkt. Var uppe i nästan 24 km/h på något ställe där enligt klockan, inte helt lätt att springa nedför med vovve, men det gick bra. Ville sen öka och hålla lite 3:30 min/km tempo men Japp var inte så pigg för det så det blev lite ryckigt tempo sista fyra kilometerna. Avlutade med att jogga några hundra meter. Tiden blev 38:19 minuter men hade hoppas på strax under 38 minuter men bra pass ändå. 131 höjdmeter och snittpulsen blev tillslut 153 (79 %), inte så hög direkt men det berodde en hel del på att jag var trött och ganska låg på energi. 

Dagens kilometertider, frågan är om inte tempot från terminal 4 till 5 på Arlanda var dagens snabbaste.
Såhär såg man ut idag när man var ute och flög.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *