Premiär trappmaskin

Testade något nytt denna tisdag, det nya jag testade var trappmaskinsträning. Ett satans påfund. Sprang till och från gymmet, vackert så. Syftet med att köra träning i trappmaskinen är två saker. Dels att stärka vissa muskelgrupper som en del av min rehab men också förberedda mig inför ett lopp i Spanien om några veckor, ett lopp med över tusenhöjdmeter och mäter endast 3,6 kilometer. Lite svårt att ta sig uppför slalombackar till fots såhär års.

Tanken var att köra progressivt men kom ganska snabbt upp i maxhastigheten och med min bristfälliga kroppskoordination gjorde det ibland besvärligt att hålla mig i trappan. Fick hela tiden titta ner och se hur jag satte fötterna. Valde tidigt att ta vartannat trappsteg, kändes mest naturligt. Svettig blev jag men min progressiva pass uteblev så pass att jag med nöd och näppe kom upp i 160 (83%) i snittpuls så det blev harvande i A2- tempo nästa hela tiden. Eftersom maskinen stannade efter 20 minuter så blev det en lite paus då innan jag körde 20 minuter till. 144 (76%) blev snittpulsen.

På eftermiddagen blev det ett träningspass till i solen, fortsatt kallt men soligt. Solen värmer ändå gött så här års. Mötte kommunbilen när jag sprang ner till spåren och då vet man att dem varit och dragit om men dessvärre hade nog det blivit något strul med skotern så den stod still men hade hunnit med att dragit ett varv runt 4,5:an, så den blev det två varv innan jag kunde köra den långa slingan på fem kilometer som mitt sista och tredje varv. Gick lätt även om det var mjuk i solen. Se ut att bli minusgrader fram till söndag så kan vara riktigt fina förhållanden fortsatt i Brunflo om väderprognosen håller i sig .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *