Pappaledig och intervaller med vagn


DCIM\102GOPRO\G0583783.JPG

Är och ska vara pappaledig två dagar i veckan den närmsta tiden, något jag sätt framemot ett tag nu. Tycker det är kul och spännande, vi gör mycket tillsammans och allt går nästan bra med. Passande nog är det OS med så följer jag inte med via radiosportens OS- sändningar när jag jobbar på golfbanan så följer jag det på tv när jag nu är pappaledig. Åtminstone en del.

Idag på förmiddagen så körde jag och Lova intervaller, det var cirka 22-24 grader när vi väl var ute men sprang intervaller runt 3:an (bredvid rullskidbanan) där det är mycket skugga. Ett bra val, däremot så kändes motluten rejält med vagn och med 45 höjdmeter på 2,9 kilometer så var jag nöjd om jag klarade sub 4 min/km tempo idag, vilket jag typ också gjorde. Känslan var ganska hygglig, lätt att driva puls och gick över på rött någon gång men annars stabilt både upp- och nerför. Tror inte värmen påverkade allt för mycket men på vägen hem när det dammade i käften på en så var pulsen väldig hög trots beskedligt tempo. Ganska vanligt förekommande för mig. Vi var faktiskt ute i nästan 1,5 timmar. Kan också tillägga att jag efter tio timmars nattsömn var pigg både fysiskt och mentalt, gillar när det är så. Tid och snittpuls:

  • 11:21 min – 167 (87%) snittpuls
  • 11:38 min – 170 (88%) snittpuls
  • 11:38 min – 171 (89%) snittpuls

På kvällen så körde jag ett kortare gympass, körde faktiskt ett i söndags med på ett utegym men glömt nämna det. Det är knappast utvecklande men skapar en stabil grund att vila på. Tyngre styrka kommer till hösten. Detta betade jag av ikväll:

  • 3×45 armhävningar
  • 3×1,5 min plankan
  • 3×45 dips
  • 3×1,5 min sidoplanka


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *