På gränsen!

Vilodag idag efter närmare 14 timmars träning på veckans tre första dagar. Känner mig inte direkt sliten då alla pass har varit lugna förutom 10 minuter i lite högre fart under gårdagens klubbpass. Dock ligger jag på gränsen vad jag egentligen klarar av. Senaste tidens löpning har varit en väldigt stor belastning för mig, då jag varken har sprungit långt eller sprungit många pass hittills i år. Har sprungit ungefär 1-2 pass i veckan, men det har blivit 4 pass på en vecka nu. Först ST Hans Extreme då vaderna värkte som bara den. Även löppasset igår med Johan kändes i vaderna trots inte allt för många km på hårt underlag. Är helt enkelt inte van på för hårt underlag. Detta har och resulterar i lite smärta omkring knäet. Anledningen är den stora belastningen på vaderna i form av all löpning på senaste tiden. Låter konstigt men man lär och kan mycket om sin egen kropp samt är ett måste när man träna så här mycket. Tror det är Tibia muskeln som spökar vilket den har gjort lite då och då efter jag gjorde illa ledbandet under ett skatepass i Mora för drygt två år sedan. Tibia är förövrigt den muskeln som utgör smärta vid benhinneinflammation som jag har otäcka erfarenheter med tre års uppehåll från regelbunden löpning och i många perioder ingen löpning alls.  Men får och få fortfarande bra behandling av Eva, som gör att jag kan träna på som vanligt. Märkligt att smärtan inte sitter i vaden kan man tycka, men så är det. Ingenting som är farligt eller så men det är lite som träningsvärk på ett lite obekvämt ställe på kroppen.

Så här såg min nerjogg ut efter ST: Hans Extreme, enorm smärta i vaderna. Foto: Oskar Henriksson

Så här såg min nerjogg ut efter ST: Hans Extreme, enorm smärta i vaderna. Läs förresten Oskars lopp, mycket läsvärt. Foto: Oskar Henriksson

Kommer ta det lugnt med löpning framöver och framförallt springa i riktigt obanad terräng så kroppen håller till Stockholm Challenge i slutet av månaden. Cykla är dock inga problem tror jag, känner hur som helst inget så det blir cykelpendling till jobbet imorgon. Sprang ändå ett fint löppass med Johan Elfsberg igår förmiddag i skogarna i Torup. Fin varierad terräng men med facit i hand för mycket på hårt underlag. 15 km med en snittfart på 5:38 min/km. Snittpuls på 70 % som jag tyckte var ovanligt högt men efter vi sprungit 230 höjdmeter och på en del leriga partier så var det nog ganska normalt.

På kvällen var det klubbpass med fokus på skatetekniken, såg bra ut men kan använda benen mer fortfarande. Lovande utveckling! Avlutade passet med att köra med Daniel, Henry och Bengt en liten runda. Var med om en nära döden upplevelse då vi skulle svänga in till Hardebergabacken från cykelvägen mellan Lund och Dalby. Märkte att jag inte skulle hinna svänga in på vägen utan körde rakt fram………..eller det var tanken men då svängde en cyklist vänster mot mig så jag tvingade ut på väg 102. Ironiskt nog hade vi tränat bromsning på gräs men problemet var att det varken fanns gräs eller dike att köra ut i, utan ett räcke och därför hade jag inget val än ge mig ut på 102:an. Uppfattade situationen snabbt så jag kunde se att ingen mötande fordon kom. Kort därpå men ändå uppe på toppen av Hardebergabacken lyckades jag trilla då jag lyckades få staven mellan benen och fastnade upp på överkroppen när jag skulle ta på mig dricka bältet igen efter en kortare drickpaus. Hade snabba reflexer även denna gång och klarade mig bra. Var nära att slå huvudet baklänges, då hade en rullskidhjälm varit bra. Efter skräckupplevelserna så började vi trycka på lite på Hardebergaspåret mot Lund, först hög A1 fram till golfbanan, sen A2 till Lunds utkant och sen tröskelfart sista biten till Vipeholm med Henry som draglok. Hade en bra känsla och musklerna var tillräckligt varma för att inte känna av musklerna runt knäet.

Nordea Masters (Europatouren golftävling) går av denna veckan. Vi sprang förbi där idag men blåste så mycket så ville inte ta kort så det blev ett väldigt dåligt foto från vägen i bilen istället.

Nordea Masters (Europatouren golftävling) går av denna veckan. Vi sprang förbi där idag men blåste så mycket så ville inte ta kort så det blev ett väldigt dåligt foto från vägen i bilen istället.

Idag har jag som sagt vilat från träning men varit en ganska intensivdag ändå. Fin sovmorgon till kl 9, sen lite småpyssel hemma med att ge kalvarna mjölk bl.a. innan jag for till Lund och jobbade. Var väl inte den stressigaste dagen direkt! Sen hem och gjorde samma saker som på förmiddagen och klippte gräset. Dessutom kunde vi nästan avsluta grässkörden ikväll (blev klara 22:30) så ganska lång dag ändå men det är kul så det känns inte som det tar så mycket energi som det kanske gör.

Denna lilla krabat är inte ens en dag gammal men lärde sig dricka mjölk väldigt snabbt redan idag. Tänk om man själv hade den utvecklingen inom skidåkningen, vad bra man hade varit redan nu. :)

Denna lilla krabat är inte ens en dag gammal men lärde sig dricka mjölk ur spann väldigt snabbt redan idag. Tänk om man själv hade den utvecklingen inom skidåkningen, vad bra man hade varit redan nu. 🙂

En tanke kring ”På gränsen!

  1. Pingback: Intervaller 3x Hardebergabacken | www.johannesskanskskidakare.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *