Omslagspojken

Foto: Oskar Henriksson

Foto: Oskar Henriksson

Har idag blivit plåtat. Nu kanske ni undrar om jag har vikit ut mig, själva fan göra det dagen innan julafton tänker ni? SKANDAL!.

Nädå, det var så att Oskar Henriksson var med denna dag och hade som många gånger kameran med sig och fotade en hel del riktigt fina bilder. Vi brukar ta en löprunda kring juletid, i år inget undantag och vädret visade sig också på en bra sida. Visst man hade önskat snö såhär kring jul men fem grader och sol var inte helt fel. Jag hann springa sju minuter själv innan vi sedan sprang en sväng tillsammans och avslutade med att springa lite på den anrika Svambarbanan. Inte för att köra cross eller folkrace utan att springa lite här och där medan Oskar mest tog bilder. I Februari går andra upplagan av Winter Cross Run. Jag lyckades vinna den korta klassen i vintras och hängde med en kille från Malmö som hade blivit 7:a i inomhus SM på vad jag tror var 5000 meter. Han vann långa klassen. Banan på Svamparbanan är extremt tuff, en del riktigt branta partier men inte tok många höjdmeter ändå men underlaget som till stor del är lera eller grus är riktigt tungsprunget. Därför kan en som jag springa väldigt bra på en sådan typ av bana, trots en av landets bästa löpare springer samma tävling. Det var det då och idag har jag ingen aning om hur jag skulle stå mig. Förresten vann vi lagtävlingen i första upplagan av Winter Cross Run och vann en spadag på Ystad Saltsjöbad. Jag och Oskar tillbringade en dag där i våras, vi spelade schack, badade isvak och letade efter mat för det mesta. Vi är inga spa- människor, vi är mer löpmänniskor. Lite som tjuren Ferdinand, fast vi gillar att vara ute i naturen och träna.

Dagens runda var riktigt trevlig och gick från Kronoskogen och sen vidare till den fina stigningen Tegelbruksbacken via Stenby. Tegelbruksbacken är ihållande och närmare 60 meter på dryg 500 meters löpning. Fin backe den där. Sedan samma väg tillbaka och klockan visade exakt en mil på 50 minuters löpning. Terrängen fram till dess gick mest på stig och grusväg och relativt flackt förutom Tegelbruksbacken då förstås. När vi började springa på Svampabanan fick jag springa lite här och där, mest upp och ner så det blev lite puls då. Oskar fotade lite från olika vinklar, kanske blir det bilder till Winter Cross Runs hemsida. Blev många fina bilder och vädret tillät också att det blev bra. Annars var dagens tur en fin lugn tur med ganska låg puls ändå. Träningspasset genomfördes innan frukost och fungerade kanon för mig, jag gillar ofta springa en tur innan frukost om jag nu får välja, både kort och långt.

Oklart om det blir fler löppass med Oskar under min korta vistelse här nere i Skåne. Oskar ska åka till Hongkong strax efter jul för att springa ett Ultralopp där på nyårsafton. Hur coolt är det inte att starta ett lopp och sen går man i mål när det har blivit nytt år. Det är ju så man ska fira nyår, inte med champagne, snittar, finklädnad och sådant trams. Det är löpning man ska ägnas sig åt på nyår. Någon annan träningsform borde också vara helt OK att bedriva.

Siffror från passet enligt Strava (effektiv tid):

  • Tid: 1:02:55 h
  • Distans: 12,3 km
  • Snittempo: 5:07 min/km
  • Snittpuls: 123 (64 %)
  • Höjdmeter: 203 m

På eftermiddagen tillbringade jag en del i stallet hos mina fyrbenta stora vänner tillika kor. Jag tvättade nämligen deras fönster så även dem få fint till jul. Har ett fönster att tvätta i min lägenhet på Frösön, medan det är 35 bara i ena stallet, så det finns lite att göra. På kvällen körde jag även Auklandsstyrka, 25 minuter tuff träning för magen.

Massa fina bilder som Oskar tog idag: 

15658018_10153911926946707_394480593_o

15696343_10153911926966707_1789120576_o

Lerigt.

Lerigt.

Börjar bli brantare.........

Börjar bli brantare………

.......ännu brantare.

…….ännu brantare.

Brant utför, i den backen sprang man uppför förra året och jag noterade maxpuls (194).

Brant utför, i den backen sprang man uppför förra året och jag noterade maxpuls (194).

Ännu brantare utför

Ännu brantare utför.

Kunde nästan vara på en sandstrand.

Kunde nästan vara på en sandstrand.

15682044_10153911926761707_1076766923_o

15696432_10153911926686707_1536930019_o

Sträcker ut.

Sträcker ut.

Efter man sprungit uppför Tegelbruksbacken så möts man denna vy när man sen springer utför. Snacka om lätt att få (sol)energi av att möttas denna sagolika vy.........om solen ljuser förstås, annars brukar det vara ganska grått och trist att springa där.

Efter man sprungit uppför Tegelbruksbacken så möts man denna vy när man sen springer utför. Snacka om lätt att få (sol)energi av att mötas denna sagolika vy………om solen skiner förstås, annars brukar det vara ganska grått och trist att springa där.

Mäktigt var ordet.

Mäktigt var ordet.

I denna dal (Fyledalen) ska enligt förstårsigpåare (fågelskådare m.f.) vara ett av de bästa ställen att kunna se örn. En örn eller två kan man se ibland här, oftast när fågelskådarna inte är på plats. Är de på plats brukar man inte kunna se ett skit.

I denna dal (Fyledalen) ska enligt förstårsigpåare (fågelskådare m.f.) vara ett av de bästa ställen att kunna se örn. En örn eller två kan man se ibland här, oftast när fågelskådarna inte är på plats. Är de på plats brukar man inte kunna se ett skit.

Foto: Oskar Henriksson

Är i bättre form än förra gången jag sprang i Fyledalen, nu mer fit igen.

Såhär såg jag ut i mitten på september, hjärtsjuk, fet och olycklig och fick hjälp av en hund att ta mig fram.

Såhär såg jag ut i mitten på september, hjärtsjuk, fet och olycklig och fick hjälp av en hund att ta mig fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *