Nationaldag

Trevlig nationalfirande på Jamtli idag!

6 juni och Sveriges nationaldag idag. Hade själv vilodag som innebar sovmorgon och tog det allmänt lugnt på förmiddagen. Sedan var det dags att bege mig till Jamtli för lite nationalfirande, sen skulle jag och Zebastian uppvaktas tillsammans med andra lokala idrottare som lyckas göra bra idrottprestationer internationellt. Var mest skidåkare som fick utmärkelse som t.ex. vinnaren av långloppscupen Britta Johansson Norgren. Det man fick var en rad olika lokala livsmedelsprodukter som knäckebröd, kött, marmelad med mera. Var en del ekologiska produkter så få se hur jag ska våga mig på äta det där, men det ger sig. Efteråt blev det lunch med hela familjen Modin på Tages.

Har annars inte gjort så mycket idag, tvättdag och golfträning förvisso. Har bl.a. lyssnat på en P3 dokumentär om Drottning Kristinas historia. Jag läste nyss nordisk historia och fick reda på det mesta om denna annorlunda spännande kvinna. Drottning Kristina anses vara Sveriges näst inflytelserika kvinna vi haft i vårt vackra land, bara Heliga Birgitta anses vara nummer ett. Drottning Kristina var Gustav II Adolfs dotter som fick ärva kronan efter sin fars bortgång i det klassiska slaget i Lützen den sjätte november 1632. Rekommendera att lyssna på dokumentären om Drottning Kristinas händelserika liv. Att jag överhuvudtaget nämner detta i min blogg är oklart, men så blev det. Om någon svensk kvinna ska uppnå samma status som Drottning Kristina så lär det kanske bli en kvinnlig statsminister, vilket man verkligen få hoppas på nästa år.

Avslutningsvis rekommendera jag att titta på SVT:s sportnytt som sänds kl: 21:15 idag. SVT gjorde ett reportage när vi var på Bosön för tre veckor sedan, oklart om jag själv är med men det är om vår satsning mot Paralympics i PyeongChang nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *