Löpskolning och intervaller runt Lillsjön

Efter den rutinmässiga förmiddagsömnen (den här veckan åtminstone) så var jag redo att springa ett lunchpass vid Lillsjön. Jag hade t.o.m. en plan på hur jag skulle springa, annars kan jag allt som ofta rent spontant komma på under passets gång vad jag ska kära, då jag numera träna mer på känsla. Det hela började med en del löpskolning innan det blev två varv (ett åt gången) runt Lillsjön. Jag började medsols och sprang på 9:15 minuter de 2,58 kilometerna det är runt där, snittempo på 3:35 km/min. Andra varvet var motsols och gick på 9:20 minuter, jag inbillar mig att motsols går långsammare då uppförsbackarna gå på grus och därför inte lika lätt att få grepp på samma sätt som på asfalt. Det är i och för sig inte så värst kuperat, endast 9 höjdmeter. Snittpulsen på dessa två tröskeldrag låg på 161 (83 %) resp. 165 (86 %), stabilt och bra tycker jag. 

Sen sprang jag 3×1000 meter, första två lite nerför (enligt klockan 3-4 höjdmeter), den sista något uppför (3 höjdmeter), jag hade tiderna 3:19-3:17-3:16 minuter, vilket är bra för mig och speciellt då jag inte sprungit snabbt och på platten på en månad. Däremot har jag fortfarande ingen vidare snabbhet men dagens pass var ändå bra men hade hoppas på att kunna pressa mig lite mer de två första intervallerna. Hade 170 (88 %) i snittpuls första två och sista 174 (90 %), där även den sista jag tryckte upp dagens högsta pulsnotering på 184 (95 %).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *