Ljusare tider

Testade morgondagens bana i Grönklitt idag.

Inte nog att vi går mot ljusare tider och allt längre dagar, även min tillvaro har börjat ljusna igen om än temporärt möjligen. Igår fick jag reda på att Folksam kovänder och försäkra min operation om knappt två veckor. Ett skönt och lättat besked som jag fick. Några timmar senare så blev jag glatt och lite oväntat vald till ny distriktsordförande för CUF (centipartiets ungdomsförbund) i Jämtland Härjedalens län. Fantastiks kul och hedrande på alla sätt, blir nog bra det där. Hoppas det är okej skåningar? Kommer ner ditt om en vecka ungefär så få se om jag hunnit blivit bannlyst innan dess. Den som lever få se. Hade varit bra att komma ner till slätterna på Österlen och tillbringa lite tid på havsnivå. Har problem med ögonen i den torra luften i inlandet av Norrland.

På tal om ljus tillvaro så var det ett riktigt fin skiddag som Östersund bjöd på denna sista mars dagen. Soligt, ett par minus grader och lite vit efter nattens snöfall gjorde att det var ett nöje att åka idag. En och en halv timme lugn åkning blev det med Zebastian, ibland gick det lite tungt i nysnön där det ännu inte var pistat.

Åkte sedan söderut till Orsa Grönklitt och åkte en sväng på morgondagens bana. Tre varv blev det på den knappa fem kilometers bana som vi även imorgon ska åka tre varv. Ni som har varit där känner nog till banan hyfsad, stor del av banan är i princip samma som det är i början och slutet av alla långlopp som går här. Dessutom åker vi lite på elitfemman och elittian tror jag. Har bara åkt dessa slingor en gång tidigare. Då åkte jag med Axel Bergsten minns jag, längesen jag såg till den killen, någon som vet var han håller hus? La under den knappa timmen man var ute i, fem fartökningar i sprintfart i ungefär 30 sekunder. Känslan är ändå bättre än tidigare i veckan, finns i alla fall en tedens att man återhämta sig emellanåt. Lite mörker är det ju ändå trots det ser lite ljusare ut på alla håll och kanter

Fortfarande osäker om startar imorgon men skejtskidorna är åtminstone vallade och redo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *