Långkalsonger i Juni

Ju då nu var de på igen- långkalsongerna, ett par dagar innan midsommar. Cyklade till jobbet idag och ändrade mig inte en sekund att man tog på sig långkalsongerna denna dag. Kändes som hösten var på väg efter endast två sommardagar, kallt var det att cykla idag och att man hade motvind hela vägen blev ju inte bättre eller varmare direkt. Cyklingen var jobbig men pulsen låg, ett tydligt tecken på att man är sliten. När jag väl kom till Blentarp ville jag egentligen avbryta passet och vända hem. Men det var försent så det var bara att plåga sig upp från Romeleåsen och lyckades skrämma upp pulsen över 70 %. Drack lite vatten och blev konstigt nog piggare, brukar vanligtvis såhär års dricka sportdryck när jag träna så mycket som jag gör nu. Men inte idag men blev pigg ändå……….en stund, innan jag återigen kände mig orkeslös efter Häckeberga. Sista biten mellan Dalby och Lund blev jag konstigt nog pigg och trampade på bra. Hade ett snitt på dryga 28 km/h i motvinden, distansen blev 64 km.

På hemvägen hade jag fin medvind, inte jättemycket vind och det blåste kanske lite mindre än under förmiddagspasset. Tryckte på lite extra på visa partier för att om möjligt förbättra mina tider på Strava, som är ett träningsprogram där man kan jämföra olika delsträckor (segment) med andra cyklister. Tog en fin andra plats i totalen, på sträckan mellan rondellen upp mot Dalby. 4,3 % lutning där jag lyckades hålla lite drygt 34 km/h. Fick tiden 1:01 och två sekunder från ledartiden, den ska jag försöka ta någon gång. Hade annars inget vidare tryck i benen men skönt att cykla i medvind. Hade en snitthastighet på närmare 36 km/h och skulle jag tagit våran största snabbaste traktor så skulle det nog tagit längre tid att köra den än cyklingen ikväll av den enkla anledningen att det går snabbare att cykla över korsningar och dylikt än stora traktorer. Skippade förövrigt långkalsongerna på hemvägen, men det var lite små kyligt får jag väl erkänna! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *