Lågtryck

Fortsatt är det en massa lågtryck över Skåne, kommer lite vind och regn blandad med lite solsken men det är ruskigt kallt för årstiden. Mitt humör är också lite som ett lågtryck, ibland bra men mest bitter och sur. Vaknade idag på morgonen med fortsatt värk och hade svårt att gå, men gav mig ändå ut på ett cykelpass, då jag vet att det är bra ”rehab” träning om inget annat. Små ont första 2 km innan det släppte, kom dock bara 15 km innan jag fick materialstrul. Ena skon utlöstes helt oväntat från pedalen, så fick meka lite. Glömde dock bort att stänga min cykelväska så insexnyckeln jag använde trillade ut. Hann sen inte långt innan jag fick en ordentligt dusch och jag fick ont igen. Fick dessutom en ordentligt dusch till efter regnskuren då en bil skvätte upp vatten upp över öronen på mig. Passande nog lyssnade jag på Gyllenetiders ”Tuffa tider”. Tog ett tag innan jag fick upp värmen efter den regnskuren, pulsen sjönk en del.

Fortsatte ändå vidare men hade stora planer på att vända. Kom ut på väg 19 och körde ner till Brösarp och sen västerut på vägar som jag aldrig tidigare har cyklat på. Fin backe innan Bertilstorp, 2,2 km lång med en totalstigning på 100 höjdmeter, sånt gillar jag. Fortsatte sen norrut och var inte långt borta Degeberga och Linderödåsen. Möjligt att jag var lite på Linderödåsen, var hur som helst uppe på 177 m.ö.h. Vände sen tillbaka efter dryga 2 timmars cykling och körde hemåt via Andrarum, Lövestad, Äsperöd, Tryde och avslutningsvis väg 19 igen tills man kom hem. Hade inte alls ont efter 10 mil cykling och låg på lite extra sista biten. Kunde tyvärr inte stå upp och cykla, vilket gjorde att jag fick stanna ett par gånger töja ut ländryggen som blev stel och värkte efter all regn. Hade lite tur att man slapp regn sista 4 milen men lite mer otur med vinden som gick från nordvästlig vind till allt mer sydvästlig vind. Vindarna var dock beskedliga, vilket var skönt och jag ska inte klaga på vindarna. Totalt blev det 11,1 mil med en snittfart på dryga 30 km/h. Snittpuls på 61 %.

Mer data från passet:

Sträcka:
111,31 km
Hastighet:
30,36 km/h
Tempo:
01:59 min/km
Maxpuls:
144 slag/min
Snittpuls:
119 slag/min
Kaloriförbrukning:
1587 kcal
Intensitet:
11
Träningseffekt (TE):
2,1
Höjdmeter Upp:
622 m
Nedstigning:
655 m

Nu ska jag bege mig till Mattias, få se vad vi ska hitta på med men han och jag tillsammans brukar vara ett ihållande högtryck. Få se sen om Svenska landslaget ikväll håller lågtryck eller högtryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *