Kyligt 15 km lopp i Bruksvallarna

Då har man tävlat igen, kallt som bara den. Dagens lopp var mer eller mindre en katastrof första halvan men klart bättre sista halvan. Var omkring -15 och det var som att andas i ett sugrör och hade svårt att åka fort samt att tekniken svek en. Kände redan på uppvärmingen att jag inte hade samma känsla som gårdagens träningspass.

Precis som igår gick jag ut tidigt. Startade som nr 6 och hade storåkare som Erik Andersson, Anders Södergren, Jimmie Johnsson och Mikael Norberg framför mig. Så jag hade ju bra tider att gå på men det kom tidigt en chock om hur långt efter jag var redan i första längre stigningen. Redan innan första av fyra varven var till ända kom Viktor Gustavsson ikapp mig, som hade åkt in en hel minut på mig. Hade fortsatt svårt att motivera mig på varv två men sen hände det något. Fick sällskap med en kille på de två sista varven och började se många som såg trötta ut. Själv så hade jag  mer kraft i mig och borrade på bra men hade fortsatt svårt med tekniken. Ut på extra varvet tillika sprintvarvet fick jag sällskap av Måns Sunesson och kunde ligga i och hålla ryggen enda in mot upploppet.

Nä, man har svårt med att ta ut sig när det är så kallt som idag. Kände att jag hade bra skidor och hängde med utför men är trots det en bra bit efter de bästa. Fick även ont i hälsenan tidigt i loppet, men tror inte det påverkade min åkning. Gick i alla fall bra att jogga efteråt. Kanske att jag spände pjäxorna för hårt. Uppdatera en resultatlista när den har kommit ut.

image

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *