Klassiskt + skate och föreläsning

En fin vy över tävlingsbanorna.

En fin vy över tävlingsbanorna.

Idag har det varit en fin solig dag men en väldig kall sådan här uppe i Piteå. Började att åka klassiskt på förmiddagen. Det var -18 och det dröjde en bra stund innan jag fick upp värmen. Norrläningarna gick trots det med uppknäppta jackor och inga mössor på skallen, de kanske tycker att det är värmebölja så här års. Det tycker inte jag. Åkte på uppvärmningsspåren i början och på slutet och däremellan åkte jag en fin lagom kuperad runda på natursnö. Åkte på skintec men tycker fortfarande inte tekniken vill stämma i diagonalen riktigt.

Hade sedan en lång vila mellan för- och eftermiddagspasset. Har kommit lite tjejer där jag bor just nu vilket är trevligt, dock hade jag inte förväntat mig det små kaos det har blivit i köket. Men det blir nog bra ska vi se, de verka vara trevliga precis som alla andra här uppe i norr är. Eftermiddagspasset körde jag skate och det blev mest omkring sprintbanan jag åkte då det var officiell träning inför morgondagens sprint SM som inte ska köra imorgon. La in 10 stycken impulser på mellan 15-30 sekunder. 3:ans växel känns bra men 2:ans känns inget vidare när jag trycker på. La även in en del kortare ryck över krönen sista halvtimmen, det är bra träning. Höll på att frysa ihjäl även detta pass så jag försökte ligga på med åkningen men ändå ligga i A1.

Blev 2,5 timmar totalt med skidåkning idag och 1150 höjdmeter. Hade en snitthastighet på 12,4 km/h när jag åkte klassiskt och 16 km/h när jag åkte skate.

På kvällen var jag på en intressant föreläsning på Piteå Havsbad, där piteåsonen Niklas Myhr som är professor i sociala medier på ett universitet i USA föreläste. Försökte få med mig så många och kloka råd som möjligt. Kan väl säga att på mitt sätt att driva hemsida/blogg oftast går hem för läsaren då jag bl.a. är väldig öppen med mig själv privat som idrottare. Öppenhet är viktigt, sällan man lyckas om man gömmer sig i ett hörn och är hemlig. Lite som att driva ett företag och att man ska marknadsföra sig,” syns man inte, finns man inte”som det så vackert sägs. Kommer fortsätta så som nu men man vet ju aldrig om man startar en youtube- kanal eller en podcast. Annars har jag lyckas få många läsare vilket är skoj. Nästan alla som har gått ur kommunal den senaste tiden har hittat till min blogg. Inte riktigt men det känns nästan så.

Slutligen kan jag säger att det blivit ett ordentligt väderomslag här uppe i Piteå. Var stjärnklart vindstilla -13 när jag lämnade Lindbäcksstadion ikväll och tre timmar senare låg temperaturen kring nollan och blåste halvstorm plus att det kom (kommer fortfarande) blötsnö- nästan som en skånsk vinter, i bästa fall om man få tillägga. Min hemmaklubb i golf Tomelilla Gk öppnade förövrigt nio hål idag, så nu kan man spela golf i vårt avlånga land om man vill.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *