Klarad skidskyttekortet + 35 km skejttröskel

Idag så var jag på Östersunds skidstadion för beta av lite grejer. Började med att ”Skjuta upp” för att kunna ta Skidskyttekortet, vilket jag klarade av. Så nu får jag hålla i skidskyttekurser också, men också vara med på skidskyttetävlingar bl.a. Efter detta så snörade jag på pjäxorna och min tanke var att köra ca:1,5 timmar skejt i tröskelintensitet.

Eftersom jag hade varit ute i en timme redan och frusit en aning (- 19 när jag kom till Östersund) så körde jag en kort uppvärmning innan jag drog igång. Jag åkte på en av de mest tuffa slingorna du kan åka och snurrade runt i tio varv. Jag räknade dock fel och tanken var att köra 8-9 men blev ett extra varv.

Förhållandena var riktigt bra, lite trögt i solen men tyckte ändå det gled helt okej för vara lite kärvt och kallt, även om det blev varmare under passets gång. Jag körde jämt idag, lite långsammare i mitten men i början och på slutet lika fort och förhållandena var i princip detsamma.

Kändes inget vidare egentligen idag, fick inte till tekniken och var aldrig riktigt pigg men kunde driva puls bra, så ganska utvilad egentligen. Kunde hålla tempot åtminstone men fick gräva djupt på slutet men hade med mig sportdryck som jag drack några gånger utför. Fick ändå lite kramp på slutet vilket jag inte bruka få när jag kör denna typ av pass. Har kört två tidigare längre tröskelpass på över två timmar och idag lite under. Lite vad jag hade som mål inför femmilen, att få till tre rejäla pass men dock avsaknad av andra långa pass överhuvudtaget.

Foten kändes bra, kändes bara lite på slutet. Även ljumsken höll så det var bra. Har ännu inte bestämt om det bli SM- femmil eller inte på söndag men jag hoppas och hoppas att kroppen är med mig också. Siffror från tröskeldraget:

  • Tid: 1:47 h
  • Distans: 35,13 km
  • Snittfart: 19,7 km/h
  • Maxpuls: 52 km/h
  • Snittpuls: 167 (87%)
  • Maxpuls: 178 (92%)
  • Höjdmeter: 1284 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *