Kallt idag

Fin man är. Tur att det inte är maskeringsförbud på skidspåren. En bild från förra året då jag var ute på ett långpass i tre timmar i minus 25 grader, inte riktigt lika kallt idag dock. 

Som rubriken lyder så har det varit kallt idag och då tänker säkert ni, att nu ska den där skåningen klaga på att det är så kallt här, men jag kan dementera dessa uppgifter och säga att jag hellre har – 18 som idag än fyra plus regn och blåst. Istället tänkte jag nämna lite hur jag klär mig när det är så här kallt som det just nu är i Jämtland. Som en dag som denna är egentligen den enda skillnaden än annars, att jag använder mig av en lager två tröja och som ikväll tumvantar och ibland en andningsmask som den på bilden, men den användes inte idag. Är egentligen fötter men framförallt fingrarna jag bruka frysa om, men tycker annars man kan klä sig ganska tunt med kläder och jag har som tumregel att man ska frysa en del innan man börja passet, annars har man tagit på sig för mycket kläder.

För mycket kläder hade jag däremot inte på dagens två pass på ÖSK, först blev det sprint med Zebastian och Gunnar på morgonen, på gränsen till för kallt men det gick bra. På eftermiddagens pass körde jag själv två timmars lugn skejt och höll mig på de mer kuperade delarna av skidspåren som finns här. Jag la in tio korta impulser och skrapade annars ihop tre mils åkning och närmare 1000 höjdmeter med en snittpuls på 131 (68 %), en bra känsla att bara åka i lugn och ro och bara fokusera på sin egna åkning där jag växlade sida både på tvåan och fyrans växel ofta och med framgång (enligt mig).

2 tankar kring ”Kallt idag

    1. Johannes Inläggsförfattare

      I do not understand france but I think you know something about the mask, I use the mask sometimes when it is very cold like today.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *