Jagat höjdmeter på Frösön

Han njuta lite av utsikten idag!

Fin förmiddag att träna på idag. Blev löpning på Frösöberget och skrapade ihop strax över 700 höjdmeter, 20,5 kilometer på två timmar. Under den tiden sprang jag mestadels i tuff terräng men körde även två varv (ett av varje håll) på elljusslingan i 4:45 min/km tempo. Annars blev det mycket backar som ni förstår. Började med att springa runt och förbi Gustavbergsbacken som innebär två kilometer och 160 höjdmeter. Fin start på rundan. Sprang även cirka 2/3 delar av Gustavbergsbacken under passet och avslutade passet med att krossa ett Stravarekord uppför Parkgatan. En kort backe med 21 höjdmeter och en snittlutning på 11,3 %, snittpuls på 160 och snittempo på 4 min/km. Precis som övriga passet kändes det lätt även uppför den lilla backen. Snittpulsen för hela passet landade på 128 (66 %) och snittempot blev 5:50 min/km.

Ska ju försöka springa Jarvloppet om två veckor och det loppet är ungefär lika långt som jag sprang idag fast det är hela 1050 höjdmeter som ska bestigas. Ganska styvt ändå.

Eftersom jag har en hel del skrapsår på ena benet så valde jag att springa i mina kortaste shorts jag har så det inte skulle klibba fast mellan kläder och hud. Funkade fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *